Kadın Meclisimiz “Kadınlar İçin Adalet” kampanyasının ikinci etabı olan buluşmaların ilkini Ege’de gerçekleştirdi.
Kadın Meclisimiz “Kadınlar için Adalet” kampanyası kapsamında Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileriyle bir buluşma gerçekleştirdi.
Kadın Meclisimiz, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin Van ve Diyarbakır’da eylemler yaptı.
Bir Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alması, kadın milletvekillerimiz tarafından Meclis gündemine taşındı.
Kadın Meclisimizin, “Kadınlar İçin Adalet” kampanyasının 2’inci aşaması olan “Kadın Yoksulluğuna Hayır” programı İstanbul’da tanıtıldı.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin Meclis’teki tüm milletvekillerine mektup gönderdi.
Kadın Meclisimiz, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için Danıştay’a başvuruda bulundu.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Ankara Milletvekilimiz Filiz Kerestecioğlu ve Kadın Koordinasyonu Üyemiz Feray Mertoğlu, DEVA Partili kadınları partilerinin genel merkezinde ziyaret etti.
Kadın Meclisimiz, Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan başkanlığında Ankara'da toplandı.
Kadın Diplomasi Komisyonumuz AKPM'den Petra Bayer, Avrupa Sosyalistler Partisi Kadın Sözcüsü Zita Gurmai, İsveç Sol Parti Milletvekili Jallow Malcolm, Avrupa Sosyalistler Partisinden Katrine Skov ve Sanchia Alasia ile bir araya geldi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran ve milletvekillerimiz, İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline ilişkin Meclis’te açıklama yaptı.
Kadın Meclisimiz, İstanbul Sözleşmesi’nin bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile iptal edilmesine ilişkin bir araya geldi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran genel merkezimizde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran başkanlığındaki kadın diplomasi heyetimiz, Danimarka Parlamentosundan Sinem Demir, Anne Hegelund ve Maria Temponeras ile online toplantıda bir araya geldi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran başkanlığındaki heyetimiz Filistin’in Kurtuluşu için Demokratik Devlet Topluluğu ve Arap Kadınları Cemiyeti’nden Emel Ebu Ayşe ve Abeer Ahmed ile online toplantıda bir araya geldi.