Danimarkalı kadınlar: HDP fikrini benimsiyoruz

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Üyemiz Ayşe Berktay, Kadın Diplomasi Komisyonu Sözcümüz ve Ortadoğu Masası Eş Sözcümüz Gülistan Kılıç Koçyiğit; Danimarka Parlamento Üyeleri Sinem Demir, Anne Hegelund ve Maria Temponeras ile online toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda söz alan Ayşe Acar Başaran, eşbaşkanlık sisteminin yerellerde pratikte uygulandığını, ancak toplumsal cinsiyet eşitlikçi siyasetinin Türkiye'de suç olarak görüldüğünü dile getirdi. Başaran, Kürt kadınlarına yönelik saldırılarda çıplak aramalarla tutsaklara cinsel işkence yapıldığını söyledi.

Gülistan Kılıç Koçyiğit, "HDP parti tüzüğünde çok sesli, renkli ve birçok kesimin çatısı altında toplanabildiği bir partidir" dedi.

HDP fikrini benimsediklerini belirten Anne Hegelund, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda daha çok ortaklaşmalıyız" dedi ve HDP ile toplantıları daha sık bir takvimde düzenlemeyi talep etti.

18 Mart 2021