Kadın Meclisimiz, Batman'ın Gercüş ilçesinde bir çocuğun, aralarında uzman çavuş ve polislerin de olduğu kişiler tarafından tecavüze maruz bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, genel merkezimizde basın toplantısı düzenleyerek kadın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kadın Meclisimiz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü planlaması kapsamında 2 haftalık yoğun bir etniklik gerçekleştirdi.
Cezaevinde hukuksuzca tutulan kadın seçilmişlerimiz Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Edibe Şahin, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım ve Aysel Tuğluk'un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü mesajı.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz Feleknas Uca ve Kadın Meclisi üyelerimiz Almanya Yeşiller Partisi Kadın Sözcüsü Ricarda Lang ile online toplantıda bir araya geldi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz Feleknas Uca ve Kadın Koordinasyonu üyelerimiz Almanya Sol Parti milletvekilleri ile online bir toplantıda bir araya geldi.
Kadın Meclisimiz, partimizin yeni dönem mücadele programı çerçevesinde Dersim'in ardından Ankara'da da Alevi Kadın Buluşması düzenledi.
Kadın Meclisimiz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nün startını Cizre, Suruç, Yüksekova, Doğubayazıt, Kocaeli, Muğla ve Ankara’da yapılan açıklamalarla verdi.
Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenleyerek kadın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu
Online ve yüz yüze yapılan çalıştaya; milletvekillerimiz, Kadın Koordinasyonu üyeleri ile gazeteci, yazar, akademisyen, aktivist, sendikacı kadınlar katıldı.
Kadın Meclisimiz yazar, aktivist, gazeteci, sendikacı kadınların katılımıyla İstanbul’da Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Çalıştayı düzenliyor.
Kadın Diplomasimiz AP Kadın Eşitlik Komisyonu Başkanı Regner ile online toplantıda bir araya geldi.
Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Kadın Meclisimizin organize ettiği buluşmalar kapsamında Dersim’de Alevi kadınlarla bir araya geldi.
Kadın Meclisimiz, yeni dönem politik hattını belirlemek üzere İstanbul’da toplandı.
İsveç Parlamentosu Başkan vekili Lotta Johansson Fornarve, İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Håkan Svenneling ve Uluslararası Sol Forumdan Jonas Kårling Kadın Meclisi üyelerimizle bir araya geldi.