Grup Başkanvekillerimizin yerel seçimler öncesinde AKP tarafından yönetilen, ayrıca İçişleri Bakanlığınca kayyım atanan belediyelerde yapılan yolsuzlukların açığa çıkarılması amacıyla verdiği araştırma önergesi.
Grup Başkanvekillerimiz Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç'un İstanbul Havalimanı’nın kamuyu uğrattığı ve uğratacağı zararın, havalimanında kaç işçinin hayatını kaybettiğinin açığa çıkarılması ve İstanbul Havalimanı’nda güvenli yolcu taşımacılığı için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla TBMM'ye araştırma önergesi sundu.
Grup Başkanvekillerimiz Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç'un genç işsizliği ve gençlerin yaşadığı sorunların incelenmesi amacıyla TBMM'ye sunduğu önerge.
Grup Başkanvekillerimiz Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç'un araştırma önergesi.
Van Milletvekilimiz Murat Sarısaç, baskı ve engellemelerin Kürt dili üzerindeki olumsuz etkisinin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.
Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç, DSG'ce esir alınan Ebu Ubeyde kod isimli İlyas Aydın’ın MİT ile DAİŞ arasındaki bağlantılara ilişkin basına yansıyan iddiaları için Meclis araştırması istedi.
Grup Başkanvekillerimizin İstanbul seçimlerinin iptal kararına gerekçe olan iddiaların tüm boyutlarıyla araştırılması için TBMM'ye sunduğu önerge.
Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan, Kandıra Cezaevi'nde, aralarında önceki dönem milletvekillerimizin de bulunduğu isimlere Yeni Yaşam Gazetesi'nin neden verilmediğini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın Mersin'in Akdeniz ilçesindeki seçim sonuçlarına yapılan itirazların reddedilmesine ilişkin soru önergesi.
Siirt Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş, IŞİD’in Türkiye elçisi olduğunu ifade eden Abu Mansur al Magrebi’nin MİT ile ilişkisi olduğuna dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın Dünya Anadili Günü vesilesiyle yurttaşlarımızın anadili ile ilgili yaşadıkları tüm sorunların araştırılması ve bu sorunların giderilmesi amacıyla Meclis'e verdiği araştırma önergesi.