Yüksekova, Malatya ve Elazığ’da seçim bürosu açılışı gerçekleştirdik

Yeşil Sol Parti ile yürüttüğümüz seçim çalışmaları kapsamında bugün de Yüksekova, Malatya ve Elazığ’da seçim bürosu açılışları gerçekleştirdik.

Yüksekova’da yapılan açılışa, milletvekillerimiz Sezai Temelli, Feleknas Uca, Sait Dede ve binlerce kişi katıldı.

Batman Milletvekilimiz Feleknas Uca burada yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Bu seçim özgürlük ve demokrasinin kazanacağı bir seçim olacak. Bizi yok etmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap oldunuz. Ne olursa olsun özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. İşte halkımız burada buna en iyi cevabı veriyor. Bu yürüyüşümüz özgürlüğün ve demokrasinin yolunu açacaktır.”

Van Milletvekilimiz Sezai Temelli ise, “Bu faşist ve ceberut anlayışa son vermek için geliyoruz. Bu iktidar birkaç yıl önce bir masa devirdi. O masa aslında barışın, özgürlüğün, demokratik çözümün, Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının umut masasıydı. Türkiye ve Ortadoğu halklarının umudu olan Sayın Öcalan’ın masasını devirdiler. Biz o masayı 14 Mayıs’ta yine ayaklarının üzerine koyacağız ve çözümü aramaya devam edeceğiz. Masa devrildi ve 8 yıl boyunca bu ülkede her türlü zulüm yaşandı. Tüm siyasetçilerimiz cezaevinde. Ülkenin tüm kaynaklarını savaşa ayırdılar. Bu halkın sofrasından çalıp savaşa yatırdılar” dedi.

Malatya Yeşilyurt’ta yapılan seçim bürosu açılışına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek katıldı. Açılışta konuşan Bayındır, şunları söyledi:

"Malatya önemli bir kent. Burada iktidarı sandığa gömdüğümüzde bu, tüm Türkiye'ye yansıyacaktır. 15 Mayıs’ta her kentte umutlar yeşerecek. Daha eşit, özgür ve demokratik yaşamın önünü açacağız. 20 yıldır bizi ayrıştıran, bölen zihniyetten kurtulmanın zamanı gelmiştir. Depremi yaşayan Meletî'den iktidara en büyük dersi vermek de boynumuzun borcudur. Bu çerçevede kentini terk etmek zorunda kalan insanlarımızı kente, mahallelerine, sokaklarına çağırmak hepimizin borcudur. Önümüzdeki bir ay boyunca hem deprem yaralarımızı saracağız hem de iktidarı göndermenin çalışmasını yapacağız. İnanıyorum ki bu seçimde iktidarı sandığa gömecek ve Yeşil Sol'un zaferi ile taçlandıracaksınız. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı olarak geliyoruz. Birleşe birleşe, bütünleşe bütünleşe geliyoruz.”

Elazığ’daki seçim büromuzun açılışına ise DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş katıldı.

10 Nisan 2023