Yüksekdağ: Sınır tanımayan kadın dayanışmasıyla kız kardeşlik bilinciyle yanınızdayız

Kadın Meclisimiz 3’üncü Olağan Konferansını Ankara'da düzenliyor. Kandıra Cezaevindeki kadın siyasetçiler adına  önceki dönem Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ konferansa bir mesaj gönderdi. Yüksekdağ'ın konferansa başarı dileklerini içeren mesajı, Mardin Milletvekilimiz Ebru Günay tarafından okundu:

Sınır tanımayan kadın dayanışmasıyla kız kardeşlik bilinciyle yanınızdayız

Sevgili kadınlar, değerli yoldaşlar, merhaba hepinize. Oldukça önemli bir dönemde toplanan ve yoğun emeğin, özverinin, birikimin üzerinde yükselen kadın konferansımızı saygıyla selamlarım. Bizler de konferansı oluşturan kadın iradesinin, kolektifinin parçaları olarak geleceğe yürüme arzumuzu, heyecanımızı paylaşıyoruz. Sınır tanımayan kadın dayanışmasıyla yolumuzu aydınlatan kız kardeşlik bilinciyle yanınızdayız.

İster hapiste tecrit altında ister mücadele sahalarında olalım; aynı gücün hayat damarlarıyla birbirimize bağlıyız

Nice zorlu engeli birlikte aşan zalim ve kadın düşmanı erkek egemen saldırılara, haklılığın özgüveni ve kadın devrimi ruhuyla direnen; ölümlerin, yıkımların acısını el ele mücadele ederek sağaltan kadınlar bugün HDP’nin ruhu ve özü olarak tarihe gülümsüyor. Hiçbir zaman bunun ne kadar büyük bir güç ne kadar derin bir anlam olduğunu unutmayalım. Bugün de ister güncel politik mücadele sahalarında olalım ister hapiste tecrit altında; aynı gücün hayat damarlarıyla birbirimize bağlıyız.

Eminelere, Şulelere, Cerenlere verdiğimiz hesap sözü…

Kadın özgürlük hareketini halklarımızın barış ve özgürlük mücadelesini boğmaya çalışan erkek egemen tekçi, faşist rejim karşısında umut ve cesaretle durmayı başaranlar yine bizler olacağız. Politik mücadele ve temsil alanlarında şiddete uğrayan, katledilen Emineler, Şuleler, Cerenler için verdiğimiz adalet ve hesap sorma sözü bunu gerektiriyor. Çünkü, cansız bedeni sokaklarda bekletilen, yıllardır evlatlarının cenazesini arayan, güvencesiz, korumasız bırakılarak erkeklerin işkencesine terk edilen yoksulluğun, ayrımcılığın, cinsiyetçi hakaretlerin hedefi haline getirilen kadınların ahı mücadele bayrağımız ve kararlılığımızdır.

Her yerde büyüteceğimiz onur ve özgürlük mücadelesi milyonlara umut, direniş azmi ve ilham olacaktır

Bugün konferansımızda ifadesini bulan bu kararlılık, inanıyorum ki yeni kapılar açacak, inancımızı, direncimizi pekiştirecek. HDP Kadın Meclisi ve Meclis’te, yerel yönetimlerde, sokaklarda, üretim alanlarında, okullarda yaşamın filizlendiği her yerde büyüteceğimiz onur ve özgürlük mücadelesi milyonlara umut, direniş azmi ve ilham olacaktır.

Eşbaşkanlık ve özsavunma mücadelemiz tarihin akışını değiştirir

Başta eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet sistemi olmak üzere bütün kadın kazanımlarını korumak, özsavunma hareketini geliştirip ileri düzeylere taşımak için ısrar edenler, cinsiyetçi, faşist hücumlar karşısında geri adım atmayanlar tarihin akışını değiştirir. Bugün de hep birlikte değiştirebileceğimize yürekten inanıyorum. Kadınların yaşam ve özgürlük ittifakını her yerde var etme yolunda emek verdiğimiz kadar özne ve öncü olma sorumluluğu üstlenmekte de bir an tereddüt etmeden akışa yön verebiliriz.

Özgürlük halayında buluşacağımız günler dileğiyle...

Konferansımızın bağrında taşıdığı nitelik, gelenek ve birikimle rolünü oynayacağına dair güvenimiz tam. Kadın özgürlük hareketimizin ve HDP’nin milyonlarca kadına güven ve mücadele kararlılığı taşıyacağına da inanıyorum. Hepinizi yeniden saygıyla, sevgiyle, yoldaşça selamlıyorum. Özgürlük halayında yeniden omuz omuza vereceğimiz günlerde buluşmayı diliyor, sizleri özlemle kucaklıyorum.

Kandıra’daki tutsak kadın siyasetçiler adına Figen Yüksekdağ
18 Ocak 2020