IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen Kobanê için günlerdir sınır hattında nöbet tutan binlerce kişi Elîzer ve Dewşen köylerinde yürüyüş yapıp insan zinciri oluşturdu. HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, İbrahim Ayhan ile Gülser Yıldırım'ında katıldığı yürüyüş sonrası, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tarafından açıklama yapıldı.

İki günden bu yana Suruç köylerine düşen havan mermilerine dikkat çeken Yıldırım, "DAİŞ çeteleri Kobanê direnişine destek için bulunduğumuz bu alanı terk etmemiz için bize havan toplarını atıyor. Kobanê kendi öz gücü ile birçok dünya ülkesinin destek verdiği DAİŞ çetelerine karşı direnmeye devam ediyor. Türk devleti DAİŞ'e gönderdiği tankı topu gizlemeye devam ediyor" diye konuştu.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un polis ve asker saldırısı esnasında taş atmasının hükümet yetkilileri tarafın aşırı derecede büyütülüp, çarpıtıldığına tepki gösteren Yıldırım, "Aysel Tuğluk'un polis müdahalesi esnasında taş atması büyüterek, sınır için 'namus' tanımlamasını yapıyorsunuz. Namus dediğiniz sınır iki gündür IŞİD tarafından bombalanıyor. Onlarca yurttaş ile birlikte bir askeriniz de yaralandı. Köylerdeki evler yıkıldı, madem namustur diyorsunuz, buyurun IŞİD sınırları ihlal ediyor" şeklinde konuştu.

29.09.2014