Yıldırım Başbakana sordu: İmralıyla görüşüldü mü?

Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli zamanlarda yaptığı, "İmralı hayır diyor" açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır" sorusunu yöneltti. Önergede şöyle denildi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 2017 tarihinde İstanbul Sancaktepe’de, 27 Mart 2017 tarihinde 4. TÜGVA Gençlik Buluşmasında, 30 Mart 2017 tarihinde Mardin’de yapmış olduğu konuşmalarda “İmralı Hayır diyor” açıklamaları yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı bu tarihler dışında farklı yerlerde de benzer açıklamalarda bulunmuştur.

İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan’a kamuoyunda bilinen en son ziyaret 11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan tarafından yapılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanının yapmış olduğu beyanlar aşağıdaki sorunun cevaplanmasını elzem kılmıştır:

1. Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır?

10 Nisan 2017