Ulusal İttifak Grubunun Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyareti

Partimizin de destek verdiği ve Kürt partileri tarafından oluşturulan Ulusal İttifak Çalışması Grubu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret etti. 4 Şubat'ta bölgeye giden ve 9 Şubat'ta Türkiye'ye dönen heyette MYK Üyemiz ve Milletvekilimiz Ayşe Acar Başaran, DTK Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Azadi Partisi MYK üyesi Cemal Sati ve KDP-T’de Ozan Kardaş yer aldı. 

Hewlêr ve Süleymaniye merkezli görüşmeler yapan heyet, sivil toplum örgütleri, aydın, yazar, din alimleri, akademisyenler, kanaat önderleri ile bir araya geldi. Heyet, ayrıca kimi görüşmeleri her kesimden insanın katılımı ile gerçekleştirdi. Bu amaçla Hewlêr'de düzenlenen toplantıya değişik çevrelerden yaklaşık 180 kişi katıldı. Heyet burada ulusal ittifakın önemi ve bölgenin önde gelen isimlerine bu konuda düşen görevler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. 

Heyet, ziyareti kapsamında bir süre önce IŞİD saldırısına uğrayan ve uzun süredir de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ambargosu altında bulunan Maxmur Mülteci kampını ziyaret etti. Burada halk ile bir araya gelen heyet üyeleri ayrıca ambargonun yarattığı olumsuz koşullar konusunda da bilgiler edindi. Maxmur ziyaretinin ardından edinilen bilgiler ve izlenimler diğer görüşmelerde gündeme getirildi. 

Ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye’ye dönen heyet, görüşmelerin olumlu geçtiği ve Kürtler arası birliğin artık her kesimin öncelikleri arasında yer almaya başladığını vurguladı. 

 

10 Şubat 2020