Uçar: 7 Haziran’da yarım kalan bir işimiz var, 14 Mayıs’ta iktidarı göndererek bunu tamamlayacağız

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve beraberindeki heyet Van ve Ağrı’da seçim çalışması yürütüyor. Erciş’ten sonra Doğubayazıt’a geçen heyet, ardından Ağrı'da seçim bürosu açılışına katılacak. Doğubayazıt’ta konuşan ve iktidar politikalarını eleştiren Uçar’ın konuşmasının bir bölümü şöyle: 

Onlar da çok iyi biliyor ki AKP-MHP iktidarına kaybettirecek, yeni bir ülke kuracak olan güç işte burası. O yüzden bizimle daha çok uğraşıyorlar. Dün tek adam rejiminin muhatabı ve sorumsuz olduğunu iddia eden tek adam rejiminin cumhurbaşkanı Amed’deydi. Amed halkına seslendi. Amed’de “Kürt kardeşlerim” diyorlar ama Ankara’ya gittiklerinde “Kürt terörü” oluyor. Kürtler onları kardeşi değil! Onların kardeşleri torosçular, onların kardeşleri Beşli Çete, onların kardeşleri Kürtleri inkar eden faşist milliyetçiler. 

15 Mayıs’ta Kürtler yeni bir yüzyılın nasıl kurulacağını size gösterecek

Bir iddiası da var, “Yeni yüzyılı Kürtlerle kuracağız” diyor. Cumartesi Annelerine oturma eylemi yaptırmayan bir iktidarla Kürtlerin kuracağı bir yeni yüzyıl yok. Kadınları şiddetle evlere hapsetmeye, biat ettirmeye çalışan iktidarla yeni bir yüzyıl yok. Erdoğan’ın beyannamesini açıkladığı gün Van’da helikopterden atılan Osman Şiban’a 7 yıl 6 ay ceza verildi. Bunu reva görenlerle Kürtlerin kurabileceği yeni bir yüzyıl yok. Kürt dilini ve varlığını inkar edenlerle, Çözüm Sürecini buzdolabına kaldırıp masayı devirenlerle Kürtlerin kuracağı yeni bir yüzyıl yok. 15 Mayıs geldiğinde Kürtler size yeni bir yüzyılın, yeni bir düzenin nasıl kurulacağını tokat gibi gösterecek.

Emek ve Özgürlük İttifakıyla, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakıyla güçlüyüz

Arkadaşlar bu seçim mevcut iktidar ve toplum arasında. Sahada çok güçlüyüz. Emek ve Özgürlük İttifakıyla güçlüyüz. Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakıyla birlikte güçlüyüz. Cumhur İttifakından da Cumhur İttifakının kurduğu kadın düşmanı, Kürt düşmanı ittifaktan da Millet İttifakından da çok daha güçlüyüz. 

Kürtler, Aleviler ve halklar size rağmen direne direne dillerini ve kimliklerini kazandı

Dün Süleyman Soylu İstanbul’da şöyle bir cümle kuruyor: “AKP hükümeti zamanında Kürtler ve Aleviler kendi kimliklerini söyleyebildiler”. Hiç sizin mevzunuz değil! Size rağmen bu ülkede yaşayan Kürtler, Aleviler kendi haklarını ve kimliklerini bedel ödeye ödeye kazandılar. Bugün buradaysak, Türkiye siyasetine müdahale ediyorsak sizin yok saydığınız Kürtlerin, Alevilerin, Çerkeslerin, Lazların mücadelesi sayesinde buradayız. Bu mücadele ile biz kazanacağız. Bu mücadele ile biz kazanacağız, onlar kaybedecekler. Buradayız, birlikte değiştireceğiz.

Dolmabahçe Mutabakatının ve Sayın Öcalan’ın çözüm deklarasyonunun arkasındayız

Türkiye’nin en temel sorunlarından biri Kürt gerçekliğidir. Biz sorun değil gerçekliğiz. Ama bu gerçeklikle yüzleşmeyen, bu gerçeklikle ilgili politika üretmeyen bir iktidar ve devlet aklı ile karşı karşıyayız. Dolmabahçe Mutabakatının arkasındayız. 2013 Newrozu’nda Sayın Öcalan’ın gönderdiği demokratik çözüm deklarasyonunun arkasındayız. Bir daha söyleyeyim; Kürt sorununu çözmeye bizler adayız, halkımız aday, Yeşil Sol Parti aday. Çözmek için geliyoruz, hiç kimseye muhtaç ve mahkum değiliz.

7 Haziran’da yarım kalan bir işimiz var, 14 Mayıs’ta iktidarı göndererek bunu tamamlayacağız

Gittiğimiz bütün her yerde çok ciddi bir coşku ve değişim talebi var. Bu talebin sesini yükseltenler sizlersiniz, bunun emekçisi olmaya da biz çalıyoruz. Biz 7 Haziran 2015’te AKP’nin olmadığı bir Türkiye’yi inşa ettik ama yarım kaldı. 2023 14 Mayıs'ında AKP’siz demokratik bir Türkiye’ye hazır mıyız? Yeni yüzyılın kurucu olmaya hazır mıyız? Yolumuz açık olsun, hiçbir engelimiz yok. 15 Mayıs’ımız kutlu olsun.

15 Nisan 2023