Uçar: 7 Haziran’da olduğu gibi onlara yine kaybettireceğiz

Yeşil Sol Parti, Erzurum’un Karaçoban İlçesinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın katılımıyla seçim bürosu açtı. Açılışta konuşan Kılıçgün Uçar, şunları söyledi:

İktidarın beyannamesinde tek adam, bizimkinde halkımız var

Biz kadim bir mücadelenin yürütücüleriyiz. Bugün adımız Yeşil Sol ama kadim bir mücadeleden geliyoruz. Halkımız her türlü saldırılara cevabını vermiş bir halktır. 14 Mayıs’ta da halkımız bunun en iyi cevabını verecektir. Karşısında olduğumuz iktidarın “Doğru zaman doğru adam” sloganı var. Yani sadece o var. Ama bizim beyannamemizde herkes var, halkımız var. Demokratik Cumhuriyeti inşa edeceğiz. Biz bu iktidarı, insanlar enkaz altındayken Kızılay’ın sattığı çadırlardan tanıyoruz; savaş politikalarından ve tecritten tanıyoruz. Onlar saraylardayken açlık sınırı altında yaşayan insanlardan tanıyoruz. Kürtçe ile ilgili yasakları kaldırdıklarını söylüyorlar. 2014 yılından bu yana Kürtçe konuştuğu için 50 insan saldırıya uğradı, 5 insan hayatını kaybetti. Kürtçe gazeteler yasaklandı. Kurdi-Der kapatıldı, müziğe yasaklar getirildi. Daha düne kadar tek dil diyen siz değil miydiniz? O zaman bu seçimde bunları tekleterek göndermek gerekiyor” dedi.

7 Haziran’da olduğu gibi onlara yine kaybettireceğiz

Çözüm Sürecinden söz ediyorlar. Masayı deviren ve buzdolabına kaldıran, Sayın Öcalan’ın mutabakatını kabul etmeyen siz değil misiniz? Bu savaş iktidarın kendi iktidarı için yürüttüğü bir savaştır. Bu savaşa karşı bir irade ortaya koymak gerekiyor. Biz bunu ortaya koyacağımızın sözünü veriyoruz. Demokratik bir Türkiye’nin kurucusu olmaya var mısınız? Cumhuriyeti demokratik hale getirmeye var mısınız? Biz de hazırız, bunu kadınlarla ve gençlerle yapacağız. 2015 Haziran’ında olduğu gibi onlara yine kaybettireceğiz ve hatta o dönem elde ettiğimiz başarının üzerine çıkacağız.

16 Nisan 2023