HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Uluslararası Şeffaflık Derneği" Türkiye temsilcileriyle görüştü. Tüzel, "yolsuzluğa karşı deklarasyon" metnini imzalayarak konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Türkiye Temsilciliği heyeti, dünya yolsuzlukla mücadele gününde, TBMM'de bulunan siyasi parti gruplarıyla temaslarda bulundu.
Yolsuzlukla mücadele etmekle kendini görevli hisseden Uluslararası Şeffaflık Derneği Başkanı, Oya Özarslan, Damla Cihangir Tetik ve Didem Ulaş'dan oluşan heyet, ilk olarak HDP Grubunu ziyaret etti.Heyeti, HDP Grubu adına, İstanbul milletvekili Levent Tüzel Meclisteki bürosunda kabul etti.

Dernek Başkanı Oya Özarslan, 2008'den bu yana Türkiye'de yolsuzlukla mücadele, siyasette şeffaflık, siyasetin finansmanı, seçimlerin izlenmesi ve denetlenmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Etik, adalet ve dürüstlük gibi kavramların ilköğretimden itibaren eğitim müfredatında yer alması gerektiğini belirten Özarslan, meclis komisyonlarında bekleyen "Siyasi Etik Yasa Tasarısının" çıkarılması gerektiğini vurguladı.
İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, kapitalist düzende yoksulluğun yol arkadaşı olan yolsuzluğun AKP Hükümeti döneminde kamu ihaleleri ve kayıt dışı işlerle derinleştiğine dikkat çekti. Tüzel, Hükümetin yürüttüğü her işte siyasi nüfuzunu kullandığı söyledi. Bakanların dahil olduğu yolsuzlukların soruşturulmasının basına kapatıldığı bir dönemde, yolsuzlukla mücadeleyi kendilerine görev edinen Uluslararası Şeffaflık Derneğinin Mecliste yürüttüğü "yolsuzluğa karşı deklarasyon" çalışmasının anlamlı olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Oya Özarslan ve beraberindeki heyetle görüşmeler sıcak bir havada geçti. Levent Tüzel, Yolsuzlukla Mücadele Deklarasyonunu imzalayan ilk milletvekili oldu.

Tüzel, genel kurulda imzaladığı deklarasyondaki "yolsuzluk" tanımını okudu ve milletvekillerini, yolsuzluğa ve yol arkadaşı yoksulluğa karşı mücadeleye çağırdı.

10.12.2014