HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, IŞİD'in Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında bulunan TMO'nun buğday silosuna yerleşmesi ile ilgili İçişleri Bakanı tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

Tüzel'in önergesinde şu ifadeler yer aldı:

"29 Kasım 2014 tarihinde, sabah saat 05.00 sularında Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü bir aracın Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Kobanê'ye geçerken infilak ettiği iddia edilmektedir. TMO’ya ait buğday silosuna yerleşen IŞİD çetecilerinin sınır kapısına ve kente saldırdığına dair görüntüler basına yansımış bulunmaktadır."

Tüzel şu soruları yöneltti:

"Bomba yüklü bir aracın Türkiye tarafından Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Kobanê'ye geçerken infilak ettiği iddiası hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
Türkiye tarafından TMO’ya ait buğday silosuna yerleşen IŞİD çetelerinin sınır kapısına ve kente saldırdığı anın görüntü ve fotoğrafları hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
TMO ile Mürşitpınar Sınır Kapısı arasında sadece 25 metre mesafe olmasına rağmen sınır kapısında bulunan askerler buğday filosuna yerleşen IŞİD çetelerine neden müdahale etmemiştir?
Biri yaralı 15 IŞİD çete mensubunun Etmanekê Köyü’nde boş bir eve girdiği, hava karardıktan sonra 16 zırhlı aracın köye girdiği iddiası doğru mudur?
Mürşitpınar Sınır Kapısını 24 saat boyunca izleyen kamera ve termal kamera görüntüleri incelenmiş midir?
Güvenlik gerekçesi ile boşaltılan sınır köylerinin İŞİD çeteleri tarafından kullanıldığı iddiaları doğru mudur?"

03.12.2014