İstanbul Milletvekilimiz Levent Tüzel, Cizre'de yaşanan saldırılar ve çocuk ölümlerini Meclis gündemine taşıdı. Tüzel'in Genel Kurul konuşması şu şekilde:

"Sayın Başkan, Hükûmete seslenmek istiyorum. "Halka '3 çocuk, 5 çocuk doğurun.' derken siz bu çocukları öldüresiniz diye mi söylüyorsunuz?" diye sormak istiyorum.
En son, 12 yaşında, Cizre'de Nihat Kazanhan bizzat polislerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Son bir haftada Cizre'de 7 çocuk hayatını kaybetti. Cizre çocuk mezarlığına dönmüş durumda. Çocukların tanıklıkları var, "Biz zafer işareti yaptığımızda, tepede otururken polis doğrudan gaz fişeği sıktı, ardından da bizi taradı." diyorlar ama İçişleri Bakanı da "Polis kesinlikle ateş açmadı." diyor. Bakın, bugünün gençleri, Cizre'de yaşayanlar şunu söylüyor: "90'lı yıllarda beyaz Toros dolaşıyordu, şimdi plakasız akreplerle hayatımız alınıyor." Devletin bunları açığa çıkarması gerekir. Yoksa bu cinayetlerin de sonu gelmeyecek, barış da gelmeyecek. "Ya devlet başa ya kuzgun leşe." anlayışı terk edilmelidir."

15.01.2015