Türmen: demokrasiyi seçim sandığına indirgeyen AKP iktidarı demokrasiyle olan son bağlantısını da koparmıştır.

Demokrasi İçin Birlik (DİB) Sözcüsü Rıza Türmen'in Kayyım Darbesine karşı tutumuzu deklare ettiğimiz toplantıya gönderdiği mesaj:

Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine vali ve kaymakamların atanması, başka bir deyişle halk iradesinin yerine iktidarın iradesinin geçirilmesi halka saygısızlığın ve güvensizliğin bir ifadesidir. Görevden alınan belediye başkanlarının yerine belediye meclislerinin seçim yapmasına izin verilmemesi de bu saygısızlığın ve güvensizliğin göstergeleridir.

Bu tutumuyla, demokrasiyi seçim sandığına indirgeyen AKP iktidarı demokrasiyle olan son bağlantısını da koparmıştır.

Yapılan şey Anayasa 127.Maddeye, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına açıkça aykırı, keyfi bir tasarruftur. Demokrasiden yana olan bütün güçlerin buna karşı çıkması etik bir yükümlülüktür.

Rıza Türmen

20 Kasım 2019