İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır'dan gelen HDP ve HDK Kadın Meclisleri'nden oluşan heyet, Şırnak ile Cizre ve Silopi'deki kamplarda kalan Êzidîleri ziyaret etti. Kamplarda yaşanan sorunları ve eksiklikleri yerinde denetleyip başta Êzidî kadınlar ve çocuklarla dayanışma içerisinde olmak ve sorunlarına ellerinden geldiğince yardımcı olmak için isteyen kadınlar, ziyaretlerini tamamlamalarının ardından Cizre Sanayi Sitesi'nde Êzidîler için yapılan kapta basın açıklaması yaptı.

HDP ve HDK Kadın Meclisleri Koordinasyon üyesi Gülsüm Ağaoğlu tarafından yapılan açıklamada, Ağaoğlu geliş amaçlarını "Çetelerin yaptıkları zulmün kadınlar ve çocuklar boyutunu yerinde tespit edip, sonuçlar çıkarmak ve raporlamak" olarak açıkladı.

Üç kampa yaptıkları ziyaretlerin ardından bir araya gelip çalışmalarını ortaklaştırdıklarını belirten Ağaoğlu, hazırladıkları bir ön raporu İstanbul'a gönderdiklerini ifade etti.

Emperyalist güçlerin IŞİD üzerinden özelikle kadınlar ve çocuklar üzerinde ağır tahribatlar yarattığını gördüklerini anlatan Ağaoğlu, "Bu saldırılar Rojava'daki kadın devrimini yok etmek ve yerinde boğmak amaçlı bir politikanın ürünü olduğunu biliyoruz. Türkiye bu çeteleri hem lojistik, hem iş gücü hem de mühimmat olarak destekliyor ve biz bunu biliyoruz. Kobanî saldırısı sonucu sınırı geçip Türkiye'ye gelip Türk hastanelerinde tedavi olan IŞİD çetelerinin olduğunu tespit ettik ve bunu biliyoruz. IŞİD'e her konuda destek veren Türkiye yurtlarından kaçıp buraya sığınan Êzidîlere ve Rojavalılara hiçbir şekilde yardım etmiyor" diye ifade etti.

Kadınların katliamlar sonrası yaşadıkları travmaları atlatabilmesi, gündelik hayata adapte etmek ve tekrar üretime geçmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Ağaoğlu, "Bütün Kürt ve demokrat kesimleri Ezidî ve Rojava halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Özellikle de Kobanî saldırılarına karşılık vicdan sahibi herkesi birlik olmaya ve dayanışma içinde hareket etmeye çağırıyoruz"dedi.

19.09.2014