Toplanmaları yasaklanan KHK’lileri Genel Merkezimize davet ediyoruz

Ankara Valiliği, KHK Platformları’nın 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmek istediği Büyük Buluşma’yı yasakladığını duyurdu. Valilik esasında yasaklama kararıyla AKP iktidarının üç yıldır izlediği hukuksuz politikaların teşhir edilmesini istememiştir. Çünkü ihraçlar, belediyelere kayyım atamaları, dernek ve vakıfların kapatılması ve daha pek çok örneğiyle aslında OHAL hukukunun bir meşruiyeti yoktur.

Nitekim 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'i gerekçe göstererek çıkarılan KHK'ler eliyle on binlerce kamu emekçisinin, bilim insanı, eğitimci, sendikacının kendilerinden savunma alma ihtiyacı dahi hissedilmeden ihraç edilerek işsiz bırakıldığını, sosyal yaşamdan tecrit edildiğini, adeta ölüme terk edildiğini bütün Türkiye kamuoyu bilmektedir.

Ankara Valiliği, aldığı yasaklama kararıyla yurttaşların sorunlara çözüm geliştirmesini, iş, ekmek, adalet talep etmelerini engelleyerek sadece çözümü zorlaştırıyor, olanaksız hale getiriyor. OHAL KHK’lerinin zulmüne maruz kalan herkes bu ülkenin yurttaşıdır ve eşit yurttaşlığın gereği olarak anayasal haklarını kullanmalarının önünde bir engel olmamalıdır.

OHAL hukukunun devam ettiğinin açık bir kanıtı olan Ankara Valiliği’nin “Birlikte Daha Güçlüyüz” etkinliğini yasaklama kararını tanımadığımızı deklare eder, 5-6 Ekim’de bir araya gelmek isteyen konuşmacı ve katılımcı tüm dostlarımızı etkinliği gerçekleştirmek için HDP Genel Merkezi’ne davet ediyoruz.

Nazmi Gür
STK ve Siyasi Partilerle İlişkilerden ve Emek Alanından Sorumlu
Eş Genel Başkan Yardımcısı
4 Ekim 2019

Etiketler: #nazmi gür