Temelli: Sandıklarımıza, siyasi irademize ve oylarımıza sahip çıkacağız

Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Cizre’deydi. Temelli, burada yaptığı konuşmada gündemek ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli özetle şu ifadeleri kullandı:

Cizre de tüm Botan gibi umuduyla ve kararlılığıyla bize hoş geldin diyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Sevgili Botanlılar sizler Türkiye’nin umudusunuz. Kutlu olsun yolunuz.

Cizre çok acı çekti ve bedel ödedi. Burada 300 insanımızı kaybettik. Bir insanlık suçu yaşandı. Ancak burada her hangi bir soruşturma ve kovuşturma yapılmadı. Bu yaşadıklarımızı unutmadık. Yargı bağımsız olduğunda hesap verecekler. Bizler iktidar olduğumuzda bunun hesabını soracağız. Sanıyorlar ki, işledikleri suçun üzerine bina dikerek silecekler. İşledikleri suçu örtbas etmek için akla hayale gelmeyen oyunlar yapıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “24 Haziran bu ülkede bizim için dönüm noktası olacak” dedi. Evet, bir dönüm noktası olacak; öyle bir dönüm noktası olacak ki, baş aşağı düşeceksin. Bizler bu ülkenin halklarının uçurumdan baş aşağı düşmesine izin vermeyeceğiz.

AKP iktidarı 16 yıldır yol yapmakla övünüyor. Bunu Botan’daki yollardan görüyoruz. Sağlık politikalarıyla övünüyorlar, hastanelerin durumu ortada. Okullar yaptık diyorlar. Okulların içerisinde eğitim yok. Bunlar yolsuzluk yapmak için hastane ve okul yapıyor. Sizin bir rekorunuz var biliyor musunuz, işsizlik rekoru. Buraya sizin hakkınız olanı çalmaya gelirler. Bunlar yüzünden Cizre işsiz ve yoksul.

Çözüm gençlerde, emekçilerde, kadınlarda, Cizre’de, Botan’da

Sandıklarımıza, siyasi irademize ve oylarımıza sahip çıkacağız. Yaşamını yitiren arkadaşlarımıza, halkımıza sözümüz var. Bizler geleceğiz. Biz bu halkın, hakların özgürlük yoluyuz.

30 Nisan 2018

Etiketler: #cizre , #sezai temelli