Temelli başkanlığındaki heyetimizin Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüşmesi

Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli başkanlığında, DTK Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekilimiz Berdan Öztürk, Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcımız Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz ve Batman Milletvekilimiz Feleknas Uca ve Diyarbakır Milletvekilimiz İmam Taşçıer’den oluşan heyetimizin Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyareti devam etmektedir.

Heyetimiz Kürdistan ziyareti kapsamında bugün (9 Eylül Pazartesi) Süleymaniye’de Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih ile bir araya geldi. Görüşmede Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih’e, Irak Parlamentosu YNK Grubu Başkanı Ciwan Ihsan, YNK Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Osman, Irak Cumhurbaşkanı Danışmanı Salar Mehmud eşlik etti.

Berhem Salih, Eş Genel Başkanımız ve heyetimizi “Sizleri babamın Süleymaniye’deki evinde karşılamak istedim. Süleymaniye’deki bütün görüşmelerimi bu evde yapıyorum. Ziyaretinizden mutluluk duydum. Hoş geldiniz” sözleriyle karşıladı. Basına kapalı yapılan görüşmede bölgesel sorunlar başta olmak üzere, Kürt sorunun çözümü, ulusal birlik gibi temel konular ele alındı.

9 Eylül 2019