SocDem Asia: Erdoğan hükümetinin aralıksız saldırılarına karşı HDP ve demokratik muhalefet ile dayanışma içindeyiz

Partimize yönelik operasyona dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. İlerici İttifak (Progressive Alliance) üyesi Asya Sosyal Demokrasi Ağı (SocDem Asia), partimizle dayanışma duygularını dile getirdikleri bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

SocDem Asia olarak Türk hükümetinin HDP üyeleri ve yöneticilerine karşı son zamanlarda yaptığı gözaltı dalgasını kınıyoruz. Bu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkedeki muhalefeti özellikle de en inatçı rakibi HDP'yi bastırmak için devam eden kampanyasının bir parçasıdır. Eski eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda HDP lideri ve aktivisti hala cezaevindedir.

Bu tür gözaltı ve tutuklamaların küresel bir salgın ve sağlık krizinin koşulları altında yürütülmesi ayrıca endişe vericidir. Türkiye, enfekte olma sayısını 4.000’den yaklaşık 1.000'e düşürmüş olmasına rağmen pandemi ülkeyi kasıp kavurmaya devam etmektedir. Hükümet kaynaklarını bu salgının yarattığı sağlık ve ekonomik sorunları çözmek için kullanmak yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi hesaplaşmalara ve partisinin Türkiye’deki hakimiyetini sağlamaya odaklanmayı seçmiştir.

Siyasi muhalefete ve sivil topluma karşı bu siyasi saldırı kampanyasının derhal durdurulmasını ve tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Erdoğan hükümetinin halkın demokratik özgürlüklerine ve meşru örgütlerine yönelik aralıksız saldırılarına karşı mücadelelerinde HDP ve demokratik muhalefet ile dayanışma içindeyiz.

2 Ekim 2020