Saraylarında rahat oturamayanlar zor aygıtını gençliğe yöneltti

Türkiye ve Kürdistan’da birleşik gençlik mücadelesinin güçlendiği, dünyada ise toplumsal hareketlerin sokaklara taştığı bugünlerde saraylarında rahat oturamayanlar, zor aygıtını yine toplumun dinamizmini sağlayan, toplumsal hareketlerin öncüsü olan gençliğe yöneltti. Meşruiyeti günde güne azalan, savaş, zor ve baskıyla iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP faşist bloğu, siyasi soykırım operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Dün ve bugün yapılan ev baskınlarda 6’sı Yürütme Kurulu ve 23’ü Meclis üyemiz olmak üzere 29 arkadaşımız gözaltına alındı. Diyarbakır’da gözaltına alınan Meclis üyelerimizden Gülistan Yılmaz, çıplak arama ve işkenceye maruz bırakılmıştır. Aynı operasyon kapsamında 45 arkadaşımız hakkında da gözaltı kararı verilmiştir.

Halk iradesini Kayyım Darbesi ile gasp eden, gasp ettiği belediyelere sömürge valiliği mantığıyla kaymakam ve valilerini atayan, kadın kazanımlarını yok etmeye çalışan, halkların ortak devrimi olan Rojava Devrimini boğmaya çalışan iktidarın çöküşü yakındır. İktidar, tüm bu saldırıların karşısında büyüyen ve evrenselleşen bir halkın özgürlük mücadelesinin olduğunu bilmelidir.

Gençlik Meclisimizin çalışmalarını her fırsatta kriminalize etmeye çalışan, yasadışı olduğunu iddia eden iktidar medyası ve yargısı bilmelidir ki; bizler meşruiyetimizi ve haklılığımızı halkımızdan ve mücadelemizin haklılığından alıyoruz. Bu yüzden yıldırmaya yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına rağmen bir adım dahi geri atmadan devraldığımız bu büyük yürüyüşü zafere ulaştırana kadar durmadan mücadeleye devam edeceğiz.

AKP-MHP faşist iktidarını bir an önce arkadaşlarımızı serbest bırakmaya çağırıyoruz.

Hakların Demokratik Partisi
Gençlik Meclisi

9 Kasım 2019