Sancar: Oylarımızı değişimin gücü, direnişin iradesi olan Yeşil Sol’a verelim

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca İzmir’de büro açılışı ve aday tanıtımı etkinliklerine katıldı. Limontepe’deki aday tanıtım etkinliğinde konuşan Sancar şunları söyledi:

Ez we hemûyan bi dil û can slav dikim. Her caran spas ji bo vê coşa we. Sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz. Bu coşkunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Seçim bürosu diye geldik gördük ki alan mitinge dönüşmüş. İşte bizler buradayız, hazırız, geliyoruz. HDP bu yolda her türlü engeli aşarak geldi. Sizlerin desteğiyle, kararlılığıyla dimdik ayakta duruyor ve değiştirmeye geliyor bu düzeni. Bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. 

HDP ülkenin umudunun rengarenk tablosudur

HDP bu ülkedeki bütün devrimci mücadelelerin, özgürlük ve demokrasi mücadelelerinin, bütün sosyalizm mücadelelerinin birikimine dayanan bir partidir. Bunları temsil eden bir partidir. Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve direnişi, Türkiye’nin devrimci demokrat çevrelerinin mücadelesiyle bu partide buluştu. Bu parti bütün unsurları, bireyleri ve bileşenleriyle bir bütündür. Bu parti bu ülkenin umudunun rengarenk tablosudur. İşte bu nedenle bu iktidar da bu rejim de HDP’den korkuyor. HDP iktidarın kabusu, bu rejimin korkulu rüyasıdır. Çünkü gerçek değişimin alternatifi olan parti ve hareket buradadır. Sizlerin iradesindedir. O nedenle korkuyorlar. O nedenle engellemeye çalışıyorlar. Davalar açtılar, saldırdılar, ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama sizlerin iradesini bu sandıklara, bu seçimlere yansıtmaya asla engel olamayacaklarını söylemiştik. Bu sözümüzü tuttuk.

Bu zulüm iktidarını mutlaka göndereceğiz

Şimdi HDP’nin bütün birikimi Yeşil Sol Parti’dedir. Buradayız işte. Yeşil Sol Parti’nin ağacının kökleri aynı topraklardadır, dalları ve yaprakları aynı kaynaktan besleniyor. Bu parti şimdi yürüyüşü omuzladı, hedefe doğru kararlı adımlarla yürüyor. Bu iktidarı göndermeye geliyoruz, bu zulüm iktidarını mutlaka göndereceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu zulüm düzenini, bu sömürü ve talan düzenini mutlaka değiştireceğiz. Bu yalan düzenini mutlaka bitireceğiz.

İktidarın temsilcileri, AKP’nin başı, bakanları Kürt illerine gittiklerinde birden Kürt dostu kesiliyorlar. Ne diyor Adalet Bakanı? “Kürtçe üzerindeki yasakları biz kaldırdık”. Hangi yasakları kaldırdınız? Bu bir inkar ve yalan iktidarıdır. İnkarcıdır bu iktidar. Kürtçe tiyatro oyunlarını yasaklayan, kitapları yasaklayan bu iktidardır. Kürtçeyi bir hak olarak tanımıyorlar. Kürtçe onlar için suç unsurudur, güvenlik tehdididir.

Bu iktidar Kürt düşmanlığını en üst noktaya taşımıştır

Sadece Türkiye’de değil, nerede olursa olsun Kürtlerin kazanımlarına saldıran bu iktidarın kendisidir. Japonya’da bir üniversitede Kürtçe dili bölümü açılıyor ona bile müdahale ediyorlar. Kürtçenin herhangi bir yerde gelişmesi yönünde atılan her adımı engelliyorlar. Gidin oradan! Kürtçe üzerindeki yasakları bunlar kaldırmışlar güya. Hepsi yalan. Bu iktidar inkar ve yalan iktidarıdır. AKP bu iktidarın başı olarak Kürt düşmanıdır. Bu iktidar Kürt düşmanlığını en üst noktaya taşımıştır. Biz bu iktidarı göndermeye geliyoruz.

Değişimin gerçek adresi, demokratik dönüşümün güvencesi biziz

İktidarın bu ülkeye yaşattığı felaketlerin haddi hesabı yok. O nedenle artık yeter diyoruz! Em çi dibêjin: Êdî Bese! Em ê biguherinin, ew ê herin, em tên. Birlikte ilerliyoruz, başarıya emin adımlarla gidiyoruz. Bu başarı da ülkeye demokrasiyi getirecektir, yoksulluğu bitirecektir. Değişimin gerçek adresi biziz, demokratik dönüşümün güvencesi de biziz. Bu iktidarı göndereceğiz fakat bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzen eski haliyle yenilenmiş gibi sürdürülemez. Değişim ve dönüşüm bizimle olacaktır. Kürt sorununa demokratik çözüm bizimle gelecektir. Kalıcı barışı biz kuracağız, halklar birlikte kuracak. Burada, İzmir’de yaşayan bütün halklar ve demokrasi güçleri birleşecek ve Yeşil Sol’u Meclis’e en güçlü şekilde gönderecek. Buna söz veriyoruz değil mi?

Oylarımızı değişimin gücü, direnişin iradesi olan Yeşil Sol’a verelim

Bu iktidar gidecek diyoruz. Bu iktidarın gitmesi elbette bu düzenin değişmesi için bir imkandır ama bu imkanı hayata geçirmek için bizler en güçlü şekilde Meclis’e girmeliyiz. Meclis’e Yeşil Sol’u en güçlü şekilde göndermeliyiz hep birlikte. Bizler yoksulluğu, talanı, yalanı ve inkarı bitirmeye geliyoruz. Savaş politikalarını durdurmaya geliyoruz. Çözüm için geliyoruz, barış için geliyoruz. Oylarımızı bütünleştirelim. Boşa giden her oy AKP-MHP iktidarına yarar. Bunu açıkça görelim! Oylarımızı boşa vermeliyim. Oylarımızı değişimin gücüne, direnişin iradesine yani Yeşil Sol’a verelim.

Deniz Poyraz’ın hayallerini mutlaka gerçeğe dönüştüreceğiz

Yapacak çok işimiz var. Deniz Poyraz yoldaşımızın hayalleri ve umutları var. Onlar bizim sırtımızda sorumluluk olarak duruyor, kalbimizde görev olarak duruyor. Deniz Poyraz’a söz vermiştik. Senin umutlarını ve hayallerini mutlaka gerçeğe dönüştüreceğiz. Burada bir kez daha Deniz Poyraz yoldaşımızı ve bu uğurda hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onların hayallerini ve umutlarını gerçekleştireceğimize söz veriyoruz. Bunu mutlaka başaracağız. Onların anısı, umutları ve düşleri için oyları Yeşil Sol’da buluşturuyoruz, birleştiriyoruz. 

İzmir’de bütün halkların iradesini Yeşil Sol’un altında buluşturacağız

Hiçbir saldırı, hiçbir oyun, hiçbir kumpas bizi durduramaz. Bugüne kadar her şeyi denediler ama diz çökmedik, boyun eğmedik. Tam tersine kararlılığımız arttı, inancımız güçlendi, yürüyüşümüz daha da büyüdü. İşte şimdi artık bütün bunları sonuca ulaştırma zamanıdır. Mahalle mahale, ev ev, sokak sokak dolaşacağız. İzmir’de bütün halkların iradesini Yeşil Sol’un altında buluşturacağız. Demokratik Cumhuriyetin yollarını açacağız. Hepimiz eşit ve özgürce yaşayacağız. Böyle bir gelecek hedefimizdir. Bu gelecek yakındır, ellerinizdedir. En başta kadınların ve gençlerin elindedir. Gençler, kadınlar hazırız değil mi?

Özgürlük için geliyoruz. Bütün bireylerimizle, bileşenlerimizle, dostlarımızla zafere doğru ilerliyoruz. Mutlaka kazanacağız. Bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz. İnancımız tamdır. Sizlere güvenimiz tamdır. Hepimizin yolu açık olsun. Riya me vekirî be serkeftin. 

16 Nisan 2023