Sancar: Boşa giden her oy bu iktidarı güçlendirir, bütün oylar Yeşil Sola

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca ve milletvekili adaylarımız Antalya ve Denizli’de büro açılışları ve halk buluşmaları gerçekleştirdi. Denizli’deki buluşmada konuşan Sancar şöyle konuştu:

Gelê me yê bi rûmet hevalên hêja ez we hemûyan bi dil û can slav dikim. Hun hemû bi xêr hatin. 

Sevgili kardeşlerim, hepinizi yürekten selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, bu coşku için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 

Yeşil Sol ve halkımız her yerde seçime hazır; bu zulüm iktidarını göndereceğiz

Bugün Antalya’daydık. Orada da dedim ki Yeşil Sol seçime hazır. Şimdi Denizli’de de aynı coşkuyu görüyorum ve bir kez daha aynı şeyi söylüyorum: Yeşil Sol her yerde seçime hazır, halkımız her yerde seçime hazır. Gelek spas ji bo vê coşa we. Hun her hebin. En çok da gençler ve kadınlar hazır. Her yerde gençlerin ve kadınların coşkusu bizleri ileri götürüyor. Sizlere teşekkür ediyorum kadın yoldaşlar ve gençler. Biz sizlerle ayaktayız. Sizlerle direniyoruz, yürüyoruz, büyüyoruz. Sizlerle mutlaka kazanacağız bu yürüyüşün sonunda. Biz hazırız. Neye hazırız? Bu zulüm iktidarını göndermeye hazırız. Bu iktidarı göndereceğiz. Bu iktidar gidecek. Bu iktidar ülkeyi 21 yılın sonunda bir felaketler toplamına dönüştürdü. Bu ülkeyi felakete sürüklüyorlar. Açlık, yoksulluk, sömürü, savaş, rant, talan ne kötülük ararsanız bu iktidarda var. Bu iktidar aşımıza işimize el koyuyor, hayatlarımızı savaş baronlarının kârlarına kurban ediyor. 

Sömürüyü ve rantı durduracağız, bu düzeni mutlaka değiştireceğiz

Biz de diyoruz ki sömürüyü, talanı ve rantı durduracağız. Bu iktidarı göndereceğiz ama bu yetmez, bu düzeni de mutlaka değiştireceğiz. AKP seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesi diye açıkladığı vaatlere bakınca ne görüyoruz? Bu bir seçim beyannamesi değil hüsranın itirafnamesidir, iflasın itirafnamesidir. Ülkeyi getirdikleri çöküşün tescil belgesidir. İşsizlik iki haneli rakamlarda. Açlık ve yoksulluk toplumun 90’ını kaplamış. Pazara gidince alışveriş yapamıyor insanlar. Sofralarına aş götüremiyor, çocuklar aç yatıyor. Bu açlık ve sefalet kader değildir, iktidarın tercihidir. Bir avuç sermayedara ülkenin kaynaklarını peşkeş çeken bu iktidar, halka yoksulluğu ve sefaleti reva görüyor. Biz bunu değiştirmeye geliyoruz. Bu iktidarı göndermeye, bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Bu iktidar toplumu ayrıştırarak, ayrımcılığı yaygınlaştırarak, kin, nefret ve düşmanlığı derinleştirerek ayakta kalmaya çalışıyor. Bu iktidar nefretten, düşmanlaştırmadan ve ayrımcılıktan besleniyor. Bütün bunlara karşı özgürlüğü, eşitliği, demokrasiyi ve emeğin hakkını bu ülkeye hakim kılacağız. Onun için geliyoruz.

Kobanî Kumpas Davasından alelacele mahkumiyet çıkararak seçim malzemesi yapmak istiyorlar

Geçen gün AKP Genel Başkanı hukuktan söz ediyordu. Bugün Kobanî Kumpas Davasında yargılanan yoldaşlarımıza yapılanlar en karanlık dönemlerde bile yapılmamıştır. Hukuk ayaklar altına alınıyor, savunma hakkı gasp ediliyor, savcı alelacele savunmasını okuyor. Amaç bir an önce arkadaşlarımızı mahkum ettirmek ve bunu seçimlerde propaganda malzemesi olarak kullanmak. 

Boşuna uğraşmayın kumpaslarla bize diz çöktüremezsiniz

Hiç boşuna uğraşmayın bize bu oyunlarla diz çöktüremezsiniz, bizi bu kumpaslarla durduramazsınız. Elinizden geleni ardınıza koymadınız ama işte dimdik ayaktayız, yürüyoruz, büyüyoruz, güçleniyoruz. Bu ülkede barışın da demokrasinin de güvencesi biziz. Barışı da biz getireceğiz, demokrasiyi de biz kuracağız. Bu ülkede özgürlükleri, eşit yurttaşlığı, ayrımsız bir hayatı, onurlu bir hayatı bizler kuracağız. Bunun adı yeni yaşam ve Demokratik Cumhuriyettir. İşte biz bunları kurmaya geliyoruz. 

Sandıkları da koruyacağız irademizi koruduğumuz gibi

Sizleri fazla tutmayacağım ama şunu söyleyeyim. Denizli’deki bu coşku sandıklara yansımalı. Ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak her tarafını gezeceğiz Denizli’nin. Her tarafında halkımızın iradesinin sandığa yansımasını sağlayacağız. Hem irademizi sandığa yansıtacağız hem de o sandıktan irademizin çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sandıkları da koruyacağız irademizi koruduğumuz gibi. 

Boşa giden her oy bu iktidarı güçlendirir, bütün oylar Yeşil Sol’a

Bu iktidar işimizi, aşımızı, irademizi, özgürlüğümüzü gasp ediyor. Şimdi de oyları gasp etmeye çalışacak. Bu gasp düzenine hep birlikte dur diyeceğiz. Oyları bölmeyeceğiz. Bütün oylar Yeşil Sol’a ve Yeşil Sol listelerinde yer alan Emek ve Özgürlük İttifakı adaylarınadır. Boşa giden her oy bu iktidarı güçlendirir. Bunu herkese anlatalım; oyları birleştiriyoruz, Yeşil Sol’un listesine mührü basıyoruz. Halkların temsilcilerini Meclis’e göndermek için en kararlı şekilde sandığa gidiyoruz. Gelecek dönem sizden söz isteyeceğim ama söz değil şunu söylemeniz yeter: Artık kararlıyız Denizli’den en az bir vekili Meclis’e göndereceğiz. Artık Denizli’nin de o parlamentoda demokrasiyi, özgürlüğü, barışı ve eşitliği savunacak bir milletvekili olacak. Olacak mı? İftar vakti yaklaşıyor, yolumuz uzun, irademiz güçlü. Arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla ve ittifaklarımızla mücadeleyi büyütüyoruz ve mutlaka kazanacağız. Yolumuz açık olsun. Riya me vekirî be.  

14 Nisan 2023