Sancar: Barışa da demokrasiye de özgürlüğe de ancak gençlerin gücüyle ulaşabiliriz

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demokrasi Buluşmalarımız kapsamında İstanbul'da gençlerle bir araya geldi. Yoğurtçu Parkında kurulan kürsüde gençleri dinleyen Sancar ve Buldan ile Diyarbakır Milletvekilimiz Dersim Dağ, programın başında birer konuşma yaptı. Sancar şöyle konuştu:

Dünyadaki bütün değişim ve dönüşümler gençlerin eseridir

Dünyadaki bütün dönüşümlerin, önemli bütün değişimlerin, özgürlük yolundaki bütün gelişmelerin kaynağında gençlerin dinamizmi, fedakarlığı ve inancı vardır. Dünyadaki bütün dönüşümlere, bütün devrimlere bakın hepsi gençlerin işi. Büyüdükçe dünyayı kirleten insanlar, gençlerin yükünü hep daha da artırırlar. 

Gençler susarsa özgürlük boğulur

Bu kirletilen dünyayı temizleme işini gençler üstlenmek zorunda kalıyor. Gençleri susturdukları zaman sömürüyü, baskıyı her türlü rezilliği sürdürebileceklerini biliyorlar. O nedenle gençler konuşmaya başladığı anda korku salmak için her yolu deniyorlar. Çünkü gençler susarsa doğa ölür, çünkü gençler konuşmazsa özgürlük boğulur. Bunu biliyorlar. Çünkü gençler sindirilirse sömürü dizginsizce yürütülür. Eğer gençler susarsa genç kadınlar öldürülür, genç erkekler cepheye sürülür, vatan millet naraları ile feda edilir. Onun için itirazın asıl kaynağı, itirazı en güçlü kılan kaynak gençlerin sesidir. Gençler itiraz edince en çok zalimler, muktedirler korkar. O nedenle itirazımızın en güçlü kaynağı olan sizlere bir kez daha selam olsun.

Barışa da demokrasiye de özgürlüğe de ancak gençlerin gücüyle ulaşabiliriz

Yola çıkarken, demokrasi yürüyüşümüzü başlatırken itiraz ediyoruz diye yola çıktık. Adaletsizliğe, yoksulluğa, savaşa, baskıya sömürüye itiraz ediyoruz dedik ama itiraz tek başına yetmez de dedik. Çünkü sadece itiraz edersek her şey olduğu şekilde, olduğu gibi işlemeye devam eder. O zaman itiraza inşayı da eklemek gerekir. Yani yeni bir hayatı, yeni bir toplumu kurmak için inşa gücü yaratmamız gerekiyor. Özgür bir geleceği gençler olmadan kurmak mümkün değil. Eşit bir toplumu gençler olmadan kurmak mümkün değil. Sömürüyü gençlerin mücadelesi olmadan bitirmek mümkün değil. Parasız, anadilinde özgür eğitimi gençlerin mücadelesi olmadan kurmak mümkün değil. Barışa da demokrasiye de özgürlüğe de ancak gençlerin gücü ile ulaşacağımızı biliyoruz. En büyük şansımızın, parti olarak böyle kararlı, inançlı ve fedakar gençlerimiz olması olduğunu biliyoruz. Her zaman söylüyoruz; iyi ki gençler var, iyi ki Gençlik Meclisimiz var.

Siz de bu hesap sorma isteğinden vazgeçmeyin

İyi ki partiyi bizlere bırakmıyorsunuz. İyi ki büyüklerin bu dünyayı daha fazla kirletmesine izin vermiyorsunuz. İyi ki bizlerin de bu mücadeleye sadık yürümesini sağlıyorsunuz. Sizler burada olduğunuz için yapacağımız her yanlışın hesabını kat kat vereceğimizi biliyoruz. Bundan hiç şüphemiz yok. Siz de bu hesap sorma isteğinden vazgeçmeyin. Her düzeyde, her alanda, her konuda her yanlışımızı ancak sizlerle düzeltebiliriz. Çünkü sizlerin hesabı yok, kişisel çıkarı yok. Oyun yok, yalan dolan yok. O nedenle sizden gelen her şey, ülkeyi ve dünyayı değiştirir. İhtiyaç duyulduğunda partiyi de değiştirir. Tekrar söylüyorum; inancınızı, cesaretinizi her alanda her konuda mücadeleyi büyüterek, her konuda tereddütsüz ortaya koymaya devam edin.

İnancımızın en önemli kaynağı sizlerin kararlılığıdır

Bu parti ve bu ülke sizlerle güzelleşecektir. Değişim, özgürlük, barış sizlerle gelecektir. Sizsiz asla mümkün değildir. Hepimizin bu yolda en büyük desteği, inancının en önemli kaynağı sizlerin kararlılığı olacaktır. Biliyoruz, başaracağız çünkü bu kadar dinamik, fedakar ve güçlü gençliğimiz var. Biliyoruz mutlaka kazanacağız çünkü sayısız gencin bedellerle yarattığı büyük bir mücadele birikimimiz, tecrübemiz var. Hepimizin yolu açık olsun. 

22 Temmuz 2020