Pazar günü tek adamı devirecek, AKPyi tabela partisi yapacağız

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında bugün Bingöl’de halk buluşması, Mardin Nusaybin’de ise bir miting gerçekleştirdi. 

Pazar günü öncelikle tek adamı devireceğiz

Bingöl’deki buluşmaya Yeşil Sol Parti Muş milletvekili adayı Sezai Temelli, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Yeşil Sol Parti Bingöl milletvekili adayları Cemile Turhallı Balsak, Ömer Faruk Hülakü ve Faruk Aris konuşmacı olarak katıldı. Buluşmada konuşan Sezai Temelli, “Pazar günü yapılacak seçimde hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız” dedi. Temelli, Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısı yaptığı konuşmasında “Pazar günü öncelikle tek adamı devireceğiz. Bizden faşistlere oy yok. Bizim hep beraber kurduğumuz, çatısı altında birleştiğimiz Yeşil Sol Parti’ye hep birlikte oylarımızı vereceğiz” dedi. Temelli, son olarak sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı. 

İktidar gideceğini anlayınca İmralı’ya heyet gönderiyor

Nusaybin’de DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Ahmet Türk’ün katılımıyla yapılan mitinge gençlerin önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın görselleriyle alana girişine polis izin vermedi. Demirtaş’ın sesli mesajının dinletildiği mitingde konuşan Ahmet Türk, gençlere seslenerek, “Bir oyumuzun yanlış kullanılmaması için ev ev gezeceksiniz ve Yeşil Sol Parti’nin altına mühür vuracaksınız. Gençlerin görevi bu. Bütün Nisêbîn halkının görevi” dedi. “İktidar partisi gideceğini görüyor. Peki, ne yapıyor?” diye soran Türk, “İmralı’ya heyet gönderiyor. Peki, yıllarca aile görüşünü yasakladınız, avukatları ile görüşmesini engellediniz, şimdi bir oy için Sayın Öcalan’ın kapısına giderek farklı bir anlayış gösteriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Arkalarına bakmadan kaçacaklar

Ahmet Türk’ün ardından DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuştu. “Biliyorum ki bu seçimde faşizmi göndereceğiz” diyen Aydeniz, şöyle devam etti: "AKP bitmiş, AKP Kurdisan’da tabela partisi haline gelecek, bunu bilelim. Onları tıpış tıpış göndereceğiz. Söz veriyoruz ki; onlar gidecek, onlar arkalarına bakmadan kaçacaklar.” Kürt sorununun Meclis’te çözüleceğini söyleyen Aydeniz, "14 Mayıs’a hazır mı Nusaybin halkı” diye sorduktan sonra “Mardin'de 6-0 yapalım. Bilelim ki, Nusaybin 6-0’ın öncülüğünü yapacak. Hazır mıyız? AKP ve ittifakını tabela yapıp göndereceğiz" diye konuştu. 

9 Mayıs 2023