HDP yeni Eş Genel Başkanlarını seçti: Bu mücadele mutlaka zafere ulaşacak

HDP Eş Genel Başkanlığına aday olan Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak seçim öncesi salona kısa birer konuşma yaptı. Özcan ve Kırkazak şunları söyledi:

Sultan Özcan:

HDP’nin kuruluşunda yer almaktan ve 11 yıldır kesintisiz olarak çeşitli kurullarında görev almaktan gurur duyuyorum. Mutfağından tüm yürüyüş biçimlerine, deryada bir damla olmaya özen gösterip Türkiye halklarına layık olmaya gayret gösterdim. HDP’nin eş genel başkanı olma görevini bir onur nişanesi olarak taşımaya, onun varoluşunu ve felsefesini korumaya, büyük insanlık yürüyüşünün bir parçası olmaya sizlerin huzurunda söz veriyorum. Onurla ve aşkla bağlı olduğum bu yürüyüşte bizim payımıza düşen her ne varsa umuda yolculuğumuzun bu evresinde sizlere layık olmaya gayret edeceğiz. ‘HDP bir fikriyattır kapatılamaz’, ‘HDP bir bina, bir kapı değil’ dedik HDP’yi kuşatanlara. Çünkü HDP bir fikirdir ve bu fikir toplumsal yaşamın can suyu olarak engelleri aşarak kendine yeni yollar açma kudretindedir. Bu kudretini Mezopotamya’nın, Anadolu’nun ve Trakya’nın bütün devrimci demokratik değerlerinden ve mücadele birikiminden alır. HDP’nin yeni yolunda Yeşil Sol Parti ile mücadelesini sürdüreceğini ve bütün barikatları aşacağını buradan paylaşıyoruz.

Cahit Kirkazak:

Ji we hemûyan re merhaba, hun hemû serseran serçavan hatine. Dema me dest bi têkoşîna HDP’ê kir me soz da hev. Me soz da gelê Kurdistanê, gelê Tirkiyeyê û me soz da dîrokê. Ev sozê me hîn di meritê de ye. Ev sozê me ew e ku dayikên me yên di têkoşîna azadiyê de jiyana dest dane riya wan riya me ye, doza wan doza me ye. Em miheqeq vê dozê bibin serî. Daxwaziya me ewe ku bila gelê me piştgiriya me bikin. Pêwistiya me ew e. Daxwaza me ji gelê me ew e ku werin em bi hev re jiyana nû û azad ava bikin. Mil bidin me pêşerojê jiyanek bi rûmet em bi hev re ava bikin. Ên ku êrişê birdoziya me dikin bila bizanibin ku birdoziya HDPê li ser piya ye û em ji wan natirsin. Bila ew ji me bitirsin. Ez we hemûyan slav dikin.

904 kayıtlı delegenin yeterli çoğunluğunun katılarak oy kullandığı kongrede, kullanılan oyların tamamını alan Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak HDP Eş Genel Başkanlığına seçildi.

Kongrede seçilen Parti Meclisi ve diğer organların listesi de şöyle:

Pm Asil Üyeleri:

Adem Demirağaç
Ahmet Yaşaroğlu
Aydın Çetinkaya
Ayfer Demirel
Ayşe Yılmaz
Besra Aslan
Cevdet Bakın
Fatma Yılmaz
Fatma Yılmaz
Gülistan Ataş
Gülsüm Ağaoğlu
Gültekin Koçdemir
Gülten Akdağ
Gülüstan Önver
Hatice Akdağ
Hüsnü Kuran
İsmet Kaya
Kahraman Oğuz
Kamile Koç
Kayhan Yüksel
Kıymet Temel
Kıznaz Türkeli
Mahmut Çavlı
Mahmut Emin Avcı
Mehmet Yalçın
Mehmet Zarif Kesiciler
Mustafa Erbek
Müge Yamanyılmaz Koşar
Nurettin Sönmez
Peruze Demir
Resul Sadak
Sait Bıçakcı
Salih Mevali
Sevgül Yalçın
Songül Köse
Şengül Acı
Türkan Konukcu
Ubeydullah Özmen
Ufuk Özel
Zehra Vezan Karabulut

Pm Yedek Üyeleri: 

Nilüfer Yeşiltepe
Aydın Kaya
Cahit Doğan
Melek Yerkan
Zekiye Özkan
Şenel Öztürk
İmam Özçelik
Çetin Çiftçi
Hazime Deniz
Mehmet Ağa Benli
Güher Urkun
İsmail Ağan
Celal Soğuk
Sait Kılıç
Zabit Vurdu


Merkez Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:

Adalet Aydın Sözkesen
Ayhan Akgül
Berfin Kaya
Bilal Algünerhan
Selami Özyaşar
Şevkiye Müge Caner
Yüksel Yıldırım

Merkez Disiplin Kurul Yedek Üyeleri:

Cemal Camekan
Şevket Acar

Uzlaşma Kurulu Asil Üyeleri:

Ayşe Etiz
Emine Ecer
Numan Hasanoğlu

Uzlaşma Kurulu Yedek Üyeleri:

Bayram Çağlar
Ozan Eye

27 Ağustos 2023