Önlü: Engin’e ne olduğuna dair kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama neden yapılmıyor?

Dersim Milletvekilimiz Alican Önlü, Engin Eroğlu'nun kaybolması hakkında Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi:

28 yaşındaki Engin Eroğlu Dersim Ovacık Yaylagünü köyünde, 15 Haziran Cumartesi sabah saatlerinde hayvanları otlatmak için çıktığı evine ne yazık ki hala dönememiştir. Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgiler ışığında ve Tunceli Valiliğinin açıklamalarına göre Engin Eroğlu’nun bir yolcu otobüsünün çarpması sonucunda Munzur Nehri’ne düştüğü belirtilmektedir. Ancak şu ana kadar hala Engin’nin bedenine ulaşılamaması, bazı haklı soruları da beraberinde getirmektedir. Dersim’in hemen her noktasında giriş-çıkışlar kontrol halindeyken, Munzur vadisinin dahi içinde sayısız kamera ve teknolojik araçlarla donatılmışken Engin’e ne olduğuna dair kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama neden yapılmamaktadır?

Bu bağlamda;

1-Engin Eroğlu’nun otobüs çarpması sonucu Munzur nehrine düştüğü iddialarını kanıtlayacak bilgiler neden hala kamuoyuyla paylaşılmamaktadır?

2-Otobüsün Engin Eroğlu’na çarptığı iddia edilen bölgede alınan kan örnekleriyle Engin Eroğlu’nun kan örnekleri uyuşmakta mıdır?

3-Kaza dışındaki ihtimaller üzerine herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Neden kaza dışındaki ihtimaller göz ardı edilmektedir? Engin Eroğlu’nun kaçırılma, kasten öldürülme ya da yaşama ihtimalleri üzerine herhangi bir soruşturma yürütülmekte midir? Pertek ve Mazgirt’te yaşanan cinayetlerde göz önüne alındığında cinayet ihtimali üzerine bir soruşturma yapılmakta mıdır?

4-Engin Eroğlu’na çarptığı belirtilen otobüsün içindeki bir yolcunun elinde bulunan görüntüler neden kamuoyuyla paylaşılmamaktadır? Bu görüntülerde Engin Eroğlu görünmekte midir?

5-Şu ana kadar ne kadarlık bir alanda arama kurtarma çalışmaları sürmektedir? Bu çalışmalara kaç profesyonel ekip katılmıştır? Bu ekipler bu tür arama kurtarma çalışmaları yapacak yeterli donanıma sahipler midir?

6-Arama kurtarma çalışmalarına neden hala su altı komandoları katılmamaktadır? Bakanlık olarak bu yönde bir talepte bulunacak mısınız?

20 Haziran 2019