Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçeki ziyaret ettik

İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya ve Marmara Bölge Eş Sözcümüz Ferhat Encü, konser yasaklarının kalkması talebiyle ölüm orucu direnişini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’i ziyaret etti.

Ölüm orucu direnişinde hayatını kaybeden Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ın da anıldığı görüşmede Gökçek, Grup Yorum üyelerinin tahliye edilmesi ve konser yasaklarının kaldırılması taleplerini bir kez daha dile getirdi. Encü ve Kaya da Koçak’ın taleplerinin HDP’nin de talepleri olduğunu ve bu taleplerin hayata geçmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Görüşmede şu ifadeler kullanıldı:

İbrahim Gökçek

Aslında çözülmeyecek sorunlar değildi. İki insanın ölmesi önlenebilirdi ama önlenmedi. Ve işte ne oldu? Helin Bölek, Mustafa Koçak hayatını kaybetti. Bu çok acı bir şey. Kabul edilecek bir şey değil. İnsanlar ölmeyebilirdi. Mustafa hapishane ortamında çürümeyebilirdi. Acı çeke çeke hayatlarını kaybettiler. Bunlar çok acı şeyler. Bunların hesabını kim verecek?

Hüda Kaya

İbrahim’in umudu, direnci çok iyi. Kendisi insana umut aşılıyor. İki can ile yüreğimiz yandı. Senin ayakta olmanı istiyoruz. Bütün topluma yaşamanla umut katmanı istiyoruz. İbrahim’in yaşaması lazım. Ne olursa olsun senin ayağa kalkman lazım. Sen iyi ol, yaşamaya devam et. Bu direnişte toplumun senin yaşamından kazanacağı, besleneceği umuda ihtiyacı var. Senin yaşama tutunman, toplumun umudunun büyümesi demek. Ne olursa olsun umudunu kaybetme, kendini bırakma. Diliyorum ki her birimiz girişimlerimizden sonuçlar alalım. Sonuç almak için çabalıyoruz. Bir an önce, inşallah seni sahnede görmek için çaba harcıyoruz.

Ferhat Encü

Sizin taleplerinizi sürekli dillendiriyoruz, dillendireceğiz. Direnişiniz toplumun vicdanına seslenen bir direniş. Bizler bu talepleri kendi taleplerimiz olarak alıyoruz. Bunun mücadelesini yürütüyoruz, yürüteceğiz. Eş Genel Başkanlarımızın da selamlarını iletiyoruz. Talepleriniz karşılanana kadar sizinleyiz; mücadeleniz, mücadelemizdir. Bunu bilmenizi isteriz. Direncinizi ve umudunuzu koruyun.

27 Nisan 2020