Neçîrvan Barzanî ile görüşmemiz

Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli başkanlığında, DTK Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekilimiz Berdan Öztürk, Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcımız Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz ve Batman Milletvekilimiz Feleknas Uca ve Diyarbakır Milletvekilimiz İmam Taşçıer’den oluşan heyetimizin Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyareti devam ediyor. 

Heyetimiz bugün (8 Eylül Pazar) Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Nêçîrvan Barzanî ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki seçimlerden sonra partimizin gerçekleştirdiği bu ilk üst düzey ziyarette heyetimiz Nêçîrvan Barzanî’yi tebrik etti. 

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede bölgesel gelişmeler, ulusal birlik, Türkiye’de Kürt sorunu ve barış arayışları gündeme alındı. Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini ve barış için fırsatların kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Barzanî, Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve sürecin başarısı için çabalarının süreceğini belirtti. 

8 Eylül 2019