Meclis Grup toplantımızın tek gündemi Leyla Güvendi: Tecridi kıracağız seni yaşatacağız!

Bu haftaki Meclis Grup toplantımızın tek gündemi İmralı'daki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevleri oldu. Grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, açlık grevinin 90. gününde olan Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven'e seslendi ve "Tecridi kıracağız seni yaşatacağız" dedi. Bu gece Meclis Genel Kurulu’nda tüm HDP'li milletvekillerinin katılımıyla sabaha kadar barış nöbeti tutacaklarını da ilan eden Buldan, şöyle konuştu: 

Değerli Konuklar, Değerli Milletvekili ve partili Arkadaşlarım, basının değerli emekçileri ve ekranları başında bizleri izleyen değerli halkımız! Hepinizi Saygıyla, Sevgiyle selamlıyorum. 

Grup toplantımıza hoşgeldiniz, baş göz üstüne geldiniz!

Sınırları aşan direnişe ses olmak için buradayız.

Evet, bugün tek bir gündemle, Leyla Güven gündemiyle toplanmış bulunmaktayız. Türkiye’den Hewler’e, Avrupa’dan dünyanın birçok ülkesine kadar her yerde, yankılanan, sınırları aşan bir direnişe dönüşen Leyla vekilimizin sesine ses olmak, nefesine nefes olmak üzere buradayız.

Leyla vekilimizin açlık grevinin bugün 90. günü. Tecrit karanlığının kalkması için 90 gündür bedenler açlık grevine yatırıldı. Ve Leyla Vekilimiz bu direnişte yalnız değil. Tutuklu Milletvekilimiz Sevgili Selma Irmak ve DBP Eş Başkanı Sevgili Sebahat Tuncel de açlık grevinin 21. gününde. Cezaevleri ve yurt dışında açlık grevinde olan arkadaşlarımızın sayısı 315.

Ne diye? Adalet ve barış gelsin diye! Gençler toprağa düşmesin! Anneler ağlamasın diye! Bu ülkenin her toprağında barış meltemleri essin diye! Birbirinden kopartılmaya çalışılan halklar kucaklaşsın, kenetlensin diye! Kimlikler, diller, kültürler, inançlar özgürce yaşasın diye!

Ülke 20 yıldır tecritte

Evet, İmralı tecridi 20’inci yılında! Ülke 20 yıldır tecritte! Ne zaman tecridin yerini çözüm süreci almıştı; işte o zaman barışın adı yaşam, yaşamın adı barış oldu! Umutlar arttı! Yüzler güldü! Aydınlık günler başladı! Ne zaman tecride dönüldü, işte o zaman umutlar yeniden karartıldı ülke karanlığa yeniden sürüklendi.

Tecrit karanlıktır! Çözüm ve barış ise aydınlıktır! İşte Leyla ve yoldaşları barış için, aydınlık bir gelecek için kendi yaşamlarını ortaya koydu!

Leyla ve arkadaşlarını yaşatmak bu ülkenin borcudur

Leyla’yı ve tüm arkadaşlarımızı yaşatmak bu ülkenin borcudur. Vicdanlarımızın minnet borcudur bu! İktidarın sahipleri bu sesi görmezden gelse de 90 gündür bu ülkede umut ve cesaret Leyla ile yeniden hayat buldu! Çünkü Leyla’nın gözlerinin içi umuttur, cesarettir, sevgidir. Orada ışık var, orada aydınlık bir gelecek var, orada barış için doğacak güneş var. 

Leyla'ya söz veriyoruz; tecridi kıracağız

Tecrit karanlığının perdesini yırtmak için bu ışığın aydınlattığı yolda yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz! Milyonlar hep birlikte Leyla olursak Leylaları ve barışı yaşatırız. Leyla’ya sözümüzdür: Gözlerindeki o ışık asla sönmeyecek! O ışık milyonlar olacak, geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek! Tecridi mutlaka ama mutlaka kıracağız. İnanın ki tecrit kalktığında güneş bir başka doğacak.

Tutsaklığın kendisi barışa tutsak olacak!

Tecrit karşısında yıkılmayan barış umutları mutlaka gerçeğe dönüşecek ve özgür yaşamla buluşacak! Adaletin adı değil, kendisi olacak! Özgürlük özgür olacak! Tutsaklığın kendisi barışa tutsak olacak!

Tüm halkımıza, demokratik kamuoyuna, vicdanı olan herkese bir kez daha çağrıyı yapıyorum: 

Leyla’yı ve açlık grevindeki tüm arkadaşlarımızı yaşatmak için Leyla’nın sesine ses verelim, nefesine nefes olalım! Tecrit karanlığının Leyla’yı bizlerden, yaşamdan kopartmasına asla izin vermeyelim! 

Leyla’nın yaşaması barışın yaşamasıdır

Leyla’nın yaşamı ülkenin yaşamıdır! Barışın yaşamasıdır! Yarın çok geç olmadan bu yaşama sahip çıkalım! Leyla’nın yaşamında yeni yaşamı kuralım!

Hükümete sesleniyorum: Ortak geleceği yok etmeyin

Buradan Hükümete sesleniyorum: Dünyanın duyduğu bu sese kulak tıkamaktan artık vazgeçin! Ortak geleceği yok etmeyin! Halkların barış umudunu söndürmeyin! Bu hukuksuzlukta artık ısrar etmeyin! Unutmayın; adalet bir gün size de lazım olacak! Yol yakınken bu yanlıştan dönün! Tecride derhal son verin!

Meclis Genel Kurulunda barış nöbeti yapacağız

Leyla arkadaşımızın sesi olmak için tüm grubumuzla birlikte bu gece sabaha kadar Meclis Genel Kurulu’nda barış nöbeti tutacağız! Barışın sesi bu ülkede asla kesilmeyecek!

Sevgili Leyla Güven;

Tecridi Kıracağız! 

Seni Yaşatacağız! 

Seni Yaşatacağız! 

Barışı Yaşatacağız!  

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

5 Şubat 2019