Mahmut Alınak 10uncu kez tutuklandı

Kürt yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak, 13 Şubat günü Kars’ta evine yapılan operasyon sonucu gözaltına alınmıştı. Bugün Kars Sulh Ceza Hakimliğince örgüt üyeliği suçlamasıyla, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen, tutuklanmasına karar verildi. 

Alınak cezaevine götürülürken, adliyede bulunan kolluk tarafından kendisine hukuksuz bir şekilde zorla kelepçe takılmak istendi.

Türkiye’de tüm baskılara ve tehditlere rağmen “onur kavgası” veren siyasetçilerin varlığına tahammül edemeyen bir iktidar var. Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen, demokratik siyasete kelepçe vurmak isteyen bu iktidar; daha önce 9 defa tutuklanan Mahmut Alınak’ı tutuklayarak ve cezalandırarak susturamayacağını hala anlamamaktadır.

Gücünü halktan alan siyasi bir hareket, tutuklama, gözaltı ve kelepçelerle bitirilemez. AKP-MHP ittifakı da bu tarihsel gerçeği yaşayarak öğrenmeye mahkûmdur. 

Mahmut Alınak da kendi halkının değerleri ve onuru için mücadele etmekten vazgeçmeyecektir. Bu nedenle iktidar, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan siyasi soykırım saldırılarını bir an önce sonlandırmalıdır. 

Ayşe Acar Başaran
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü
MYK Üyesi ve Batman Milletvekili
17 Şubat 2020