Leyla Güven: 14 Temmuz ruhuyla direniyoruz, zindanlar bu tecridi parçalayacak

Hukuksuz bir şekilde tutulduğu cezaevinden iki gün önce tahliye edilen ve tecride karşı 81 gündür direnen Leyla Güven'in mesajı:

Amed zindanından çıkarken gerçekten çok zorlandım. Direnişi başlattığım yer. Bir de 14 Temmuz ruhu adeta o duvarlara işlemiş. Bu direnişi başlatırken hakikaten o maneviyatı çok hissettim. O dönem yaşayan arkadaşların, onların söylediği sözleri yeniden yeniden yaşadım. 81 gündür bu eylemi sürdürüyorum. Cezaevinde ben çok iyiydim. Ama dünden bu yana o maneviyattan kopmuş gibiyim. Bu duygudan kendimi kurtarmaya çalışıyorum. Dışarının havası suyu, hiçbir şeyi bana doğal gelmiyor. Sanki içerisi daha doğalmış gibi, dediğim gibi bu çok ilginç bir psikoloji. 

Bedel ödemeye hazırım

Bu direnişin bir diğer ayağı da dışarıda yapılan çalışmaydı. Bu çalışmalar bizim moral kaynağımızdı. Siz dile getirdikçe, insanlar konuştukça, her yere yayıldıkça... Alman gazetesi birkaç gün önce bana röportaj için soru göndermişti, “partiniz size yeterince sahip çıktı mı?” diye. Dedim ki “partimin sayesinde sesim ta Almanya’ya, size kadar gelmiş.” Hepimizin çabasına ve emeğine sağlık. Bu hepimizin yürütmesi gereken bir mücadeledir. Tecrit bir insanlık suçudur. Biz de çeşitli vesilelerle bunu kaldırmaya, kırmaya çalıştık ama olmadı. Bu ceberrut, faşist devlet bizden bedel istiyorsa, bir Kürt kadını olarak bu bedeli seve seve vermeye hazırım. Bunun için ilk adımı ben attım ama şimdi zindanlar dolup taşıyor. Zindanlardaki morali, motivasyonu, coşkuyu bir görseniz, o coşku ile zindanlar bu tecridi parçalayacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

27 Ocak 2019

Etiketler: #leyla güven