Kürt işçilere dönük linç girişimi ve ırkçı saldırının peşini bırakmayacağız!

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, Sakarya'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçileri arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sakarya’da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçilerle birlikte olmayı sürdürüyoruz. Olaydan hemen sonra Mardin Milletvekillerimiz Ebru Günay ve Pero Dündar başta olmak üzere il yönetimimiz, PM ve MYK üyelerimiz saldırıya uğrayan işçilerle yakından ilgilenerek, manipülasyonları ve olayı örtbas etme girişimlerini önlemeye çalıştı. 

Bugün Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, saldırıya uğrayan ailenin ileri gelenlerinden Hamdin Demir'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kürt işçilere yönelen bu saldırının her koşulda hesabını soracaklarını belirten Sancar, saldırının detaylarına ilişkin işçilerden bilgi aldı. 

Yarın Parti Sözcümüz Ebru Günay, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürdistani ittifakın temsilcileri, il ve ilçe yöneticilerimizden oluşan heyet işçileri ziyaret edecektir. Heyet yapacağı incelemelerin sonucunu kamuoyuna açıklayacaktır.  

6 Eylül 2020