Kıbrıstan Akel, Endonezyadan PRD: Sizlerle dayanışma içerisindeyiz, mücadelenizi destekliyoruz

Kıbrıs’tan Akel ile Endonezya Halkın Demokrat Partisinin dayanışma mesajları:

Kıbrıs’tan Akel’in dayanışma mesajı: Sizlerle tam dayanışma içerisindeyiz

AKEL Merkez Komitesi olarak, partinizin yönetici ve üyelerinin gözaltına alınması nedeniyle size tam dayanışmamızı gönderiyoruz. Bu, Türkiye’deki ilerici muhalefetin ve aynı zamanda komşu Suriye’de IŞİD’in saldırılarına Türkiye’nin verdiği desteğe karşı mücadele edenlerin seslerini kısmak için Erdoğan’ın otoriter rejiminin ortaya koyduğu bir başka çabadır. Bu son gelişme eski eş genel başkanlarınızın, milletvekillerinizin, belediye başkanlarınızın ve yerel temsilcilerinizin de arasında olduğu binlerce siyasi tutuklusu olan partinize yönelik bir başka saldırıdır. AKEL olarak, Erdoğan’ın politikalarına muhalif düşünceleri ya da siyasi inançları nedeniyle Türkiye hükümeti tarafından mağdur edilmekte olan tüm ilerici güçlerin yanındayız. 

Endonezya Halkın Demokrat Partisi: HDP'deki kardeşlerimizi destekliyoruz

Endonezya Halkın Demokrat Partisi (PRD) olarak HDP’nin yönetici ve üyelerinin Recep Tayyip Erdoğan hükümeti tarafından gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz. Gözaltı gerekçesi Erdoğan rejiminin hem siyasetçilere, gazetecilere, hak savunucularına, sanatçılara hem de genel olarak Türk halkına karşı anti-demokratik eylemlerinde hep kullandığı manipülatif bahanelerdir. Endişemiz, Türkiye'nin hükümetin isteklerine uymayan herhangi bir siyasi düşünce için büyük bir hapishane haline gelmesidir. HDP üyeleri, Türkiye parlamentosunda en büyük üçüncü parti olan yasal bir partinin üyeleridir, sürekli hapis ve tehditlere maruz kalan suçlu muamelesi görmeyi hak etmiyorlar. Bunun Erdoğan yönetiminin anti-demokratik eylemlerinin, sadece HDP’nin Türk halkının gönlünü fethetmeye başlayan alternatif bir parti olarak ortaya çıkmasından duyduğu korkuyu gösterip gösterdiğini merak ediyoruz.

Türk devletinin ve hükümetinin ülkesinde egemen olduğunu biliyoruz. Ancak Türkiye, dünyada yalnız değildir. Türk devleti, evrensel insan haklarını tanıyan dünya toplumunun bir parçasıdır. Tıpkı Amerika Birleşik Devletleri ve diğer yerlerdeki ırk ayrımcılığına ve şiddete karşı dünya nasıl sesini yükseltiyorsa, bugün dünya kesinlikle Erdoğan yönetiminin kötü davranışlarına karşı da sözünü söylüyor. Bu nedenle, Endonezya Cumhuriyeti hükümetinden, siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep etmesi ve tüm anti-demokratik eylemleri durdurması için Türkiye'nin büyükelçisini derhal çağırmasını istiyoruz. Daha adil, daha demokratik, barışçıl bir Türkiye ve dünya için mücadeleye devam etmeleri için HDP'deki kardeşlerimizle dayanışma ve desteğimizi ifade ediyoruz.

30 Eylül 2020