Kemal Türkler’in bıraktığı mücadele mirasını büyütme sözünü yeniliyoruz

Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcülerimiz Şaziye Köse ve Cemalettin Yüksel'in açıklaması:

22 Temmuz 1980’de evinin önünde alçak bir saldırı sonucu katledilen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kurucusu ve Genel Başkanı Kemal Türkler’i saygı ve minnetle anıyoruz. 

Bizler 1980’de Kemal Türkler’i katleden bu faşit ve karanlık odakları, Suruç’tan, Roboski’den, Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesinden ve daha birçok katliamdan tanıyoruz. Emekçiler, işçiler, üretenler, Türkiye halkları tüm bu baskı ve saldırılara karşı, Türkler’in mirasının yarattığı mücadele dinamiği ile direnmeye ve kazanım elde etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında farklı iş kollarındaki emekçiler bugün de, Türkler’in kararlı duruşundan ve onların yarattığı mirastan ilham alarak kazanım elde edinceye kadar direnmeye ve haklarını korumaya devam ediyor. Kemal Türkler’in sınıf mücadelesindeki liderliği ve kararlı duruşu Türkiye sendikal hareketine büyük deneyimler kazandırmakla beraber, emekçilerin hak mücadelesine de rehber olmaya devam etmektedir. Bugün Türkiye’nin her bir köşesinde hakları için mücadele eden emekçiler, Kemal Türkler ve yoldaşlarının mücadele mirasının devamcısıdır.

Kemal Türkler bizlere Kavel grevini, mücadele geleneğini, 15- 16 Haziran direnişinin mirasını bıraktı ve nasıl mücadele verilmesi gerektiğini öğretti. Biz de aynı yolda bu mücadeleyi daha büyük bir kararlılıkla büyütme sözümüzü yineliyor,  Kemal Türkler’i bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Şaziye Köse-Cemalettin Yüksel
HDP Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüleri
22 Temmuz 2023