Kayyımcı iktidar gidecek, halkın iradesi kazanacak

Dünya tarihi boyunca zorlu mücadeleler neticesinde kazanılan; halkın kendi kendini yönetme, seçme ve seçilme, eşit yurttaşlık hakkı ile hukukun üstünlüğü, kadınların yönetimde yer alması gibi insanlığın evrensel, ortak ve kıymetli birikimlerinin kırıntısını dahi içselleştiremeyen, hazmedemeyen barbar iktidar zihniyetinin 21. Yüzyıl Türkiye'sine armağan ettiği bir haydutluk örneği de belediye eşbaşkanlarımızı görevden uzaklaştırıp, yerlerine kayyımlar atamaktır.

Bugün itibariyle Van-Saray İlçe Belediyemize de kayyım atanmasıyla birlikte 19 Ağustos 2019'dan bu yana 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 14 belediyemize kayyım atanmıştır. Hukuksuz bir biçimde görevden uzaklaştırılan Saray Belediye Eşbaşkanımız Ceziye Duman ise halen gözaltında tutulmaktadır.

Kayyım, halk iradesini tanımamaktır.
Kayyım, Kürtlerin demokratik taleplerini bastırmanın bir aracıdır.
Kayyım, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, gasp ve talancılıktır.

Barbarlıkta, zorbalıkta, haydutlukta, gaspta, talanda ısrar eden iktidar zihniyetine teslim olmayacağız. Temel evrensel değerler bu topraklarda da hakim olana kadar halklarımızla birlikte mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.

Salim Kaplan
HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu