Kandıra Cezaevindeki tutuklulara gazete verilmemesine ilişkin önergemiz

Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan, Kandıra Cezaevi'nde, aralarında önceki dönem milletvekillerimizin de bulunduğu isimlere Yeni Yaşam Gazetesi'nin neden verilmediğini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu:

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Eğitim Kurulu Başkanlığı’nın 05/03/2019 tarih ve 2019/10 Karar No’lu yazısına göre cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunan Zeki Yıldırım, Hüseyin Özsoy, Sinan İğit, Serdal Dinç, Özgür Aykurt, Selman Çetiner, Ömer Kaya, Sırrı Süreyya Önder, Fetullah Akpulat, Cihan Kaynak, Resmiye Vatansever, Deniz Tepeli, Semiha Eyilik, Nurhayat Altun, Sebahat Tuncel, Sona Mengütay, Gültan Kışanak, Laleş Çeliker ve Çağlar Demirel’in satın aldıkları Yeni yaşam Gazetesi’nin “kurum güvenliğini tehlikeye düşüreceği” gerekçesiyle bahsi geçen tutuklu ve hükümlülere verilmemesine karar verilmiştir.

Bu bağlamda;

1- Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere Yeni Yaşam Gazetesi’nin verilmemesinin açlık grevlerinin yayılmasına nasıl bir etkisi olacaktır?

2- Cezaevlerinde açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere yayınların verilmesini engelleme yerine Bakanlık olarak açlık grevindekilerin taleplerini dinleme ve açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik çalışmanız var mıdır?

12 Nisan 2019