Kadın Diplomasi Komisyonumuz Danimarka Kızıl-Yeşil İttifakı Kadın Komitesinden üyelerle online toplantı gerçekleştirdi

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Kadın Diplomasi Komisyonu Sözcümüz ve Ortadoğu Masası Eşsözcümüz Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Feleknas Uca ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyemiz Ayşe Berktay Danimarka Kızıl-Yeşil İttifakı Kadın Komitesinden Sinem Demir, Anne Hegelund ve Maria Temponeras öncülüğündeki Danimarkalı katılımcılar ile online toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda söz alan Ayşe Acar Başaran, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir karar olmadığını dile getirdi. Başaran, “Dünyanın her yerinde tekçi, militarist, milliyetçi erkek egemen zihniyete karşı enternasyonal kadın mücadelesini büyütmemiz gerekiyor” dedi. Feleknas Uca, "İstanbul Sözleşmesi önemini kazanıldığı ana kadar verilen mücadeleden alıyor. Bu yüzden de bu sözleşmeyi hep beraber savunmalıyız" dedi.

Danimarkalılar Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından tecride kadar yaşanılan hak ihlallerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu konular üzerine daha geniş enternasyonal topluluklarla çalışmalar yapılmasının ve toplantıların devamlılığının elzem olduğunu dile getirdi.

16 Haziran 2021