HDK-HDP Kadıköy Gençlik Meclisi çağrısı ile Kadıköy Forumlarının da katıldığı çok sayıda kişi, Adana'da İbrahim Aras'ın polis tarafından katledilmesini Kadıköy'de yaptığı yürüyüşle protesto etti. Eyleme Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ve çok sayıda kişi katıldı.

Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na gelen kitle, oturma eyleminin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve diğer Gezi direnişçilerini andı. Burada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, İbrahim Aras için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayvalıtaş, "Ölümler bitsin" dedi.

Tüm bu ölümlerin devlet terörü nedeniyle yaşandığını ifade eden Ayvalıtaş, "Bugün bizim için birlik olma zamanı. Bugün Tayyip Erdoğan'ın oğlu gelse ben onu da kucaklarım ama benim bir oğlum daha olsa Tayyip, korkusundan onu da öldürürdü" dedi. Mehmet Ayvalıtaş'ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş ise Erdoğan'ın topluma aşıladığı nefret söylemlerinin riskli olduğunu belirterek, "Bunlar toplumda çok kanlı çatışmalara sebep olabilir" uyarısında bulundu. Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ise "Bizler her zaman başı dik gezmeliyiz. Biz üzülürsek düşmanlarımız sevinir" ifadelerini kullandı.

Sinevizyon gösteriminden sonra Adalılar müzik grubu sahne aldı.

17.06.2014