Aralarında, İHD, ÇHD, KESK, HDP, DBP'nin de olduğu İzmir'den Şengal'e Dayanışma Ağı üyeleri, yardım kampanyasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. İHD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Adalat Karadaş, Şengal'le dayanışmak için çalışmaların süreceğini ifade ederek, "Kış aylarının gelmesi ile birlikte yaşam şartları da zorlaşacak. Bu nedenle dayanışmayı büyütmeliyiz" dedi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğurlu ise, şu ana kadar 16 ton kuru gıda gönderildiğini belirterek yardımların Nusaybin Belediyesi'ne ulaştırıldığını söyledi. İki kamyon içerisinde kuru gıda, giyim eşyası, battaniye, kadın ve çocuk bezi, çocuk oyuncakları, 10 adet tekerlekli sandalye gönderildiği bilgisini veren Uğurlu, toplamda 70 ton civarında malzemenin bölgeye gönderildiğini söyledi. Toplanan maddi yardım tutarının 130 bin TL olduğunu ve bu para ile yardım maddelerinin alındığını söyleyen Uğurlu, "Yardımların devam etmesi gerekmektedir. İzmir halkı, soykırımdan kurtulmak için Türkiye'ye gelenlere, ihtiyaçlarını sağlamak için duyarlı davranacaktır" dedi.

Uğurlu'nun konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan DBP İzmir El Eş Başkanı Yusuf Kaya, IŞID çetelerinin katliamlarına ilişkin yanlış ve eksik bilgi aktaran haber ajanslarını eleştirerek, "Katliamda bu basının da suçu vardır. Biz tüm basını katliamlar konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Çuhadar da, KESK İzmir Şubeler Platformu'nun 21 Eylül'de Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenleyeceği yardım konserine katılım çağrısı yaptı.

16.09.2014