HDP İstanbul İl örgütü, IŞİD'in Kobanê'ye dönük saldırılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, DBP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, DBP İstanbul İl Eş Başkan Yardımcısı İlkay Yenigün ile ESP adına İsmet Yurtsever katıldı. Toplantıda ilk söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, Rojava'ya dönük saldırılara dikkat çekerek, "Emperyalistler Rojava devrimini IŞİD ile boğma hareketi içindeler. Kobanê'de halkımız direniyor ve devrimi savunuyor" dedi. Son dönemde IŞİD'e karşı tavır sergileyen uluslararası güçlerin, Rojava'ya dönük ağır saldırılarda IŞİD'e ses çıkarmadığını vurgulayan Altan, "Çünkü Rojava, bütün Ortadoğu'ya, yeni bir hayatı, yeni bir kardeşliği veriyor ve bu da, bu güçlerin işine gelmiyor" şeklinde konuştu. Altan, yeni bir yaşamın modeli olan Rojava devrimini güçlü bir şekilde sahiplenmeye çağırdı.

DBP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de, Türkiye'nin IŞİD'e verdiği desteği işaret ederek, "IŞİD şu an da Türk devletinin adına Kürtlerle savaşıyor" dedi. Kobanê'ye dönük saldırıların tüm Kürt halkının değerlerine saldırı olduğunun altını çizen Bingül, saldırılara karşı 21 Eylül Pazar günü saat 1500'te Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne yürüyeceklerini açıkladı.

19.09.2014