Batman'da, DBP ve HDP il örgütleri ve Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Kobanê'ye dönük IŞİD çetelerinin saldırılarını kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. Batman Belediye Çay Bahçesi'nden başlayan yürüyüş Turgut Özal bulvarındaki Atatürk Parkı"na kadar devam etti.

Basın açıklaması yapılması öncesi konuşan Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, IŞİD çetelerinin vahşetiyle yüz yüze bulunan Rojava halklarının direnişini büyütmek için herkesi Kobanê halkının yanında olmaya çağırdı.

Ortadoğu'da küresel güçlerin besleyip büyüttükleri IŞİD çetelerinin halklara vahşice saldırmaya devam ettiğini dile getire HDP İl Eş Başkanı Mahmut Çiftçi ise Şengal, Maxmur saldırılarıyla binlerce insanın ölümüyle, yüz binlerce insanın göçüyle yaşanılan insanlık dramının şimdi de Kobanê saldırılarıyla sürdüğünü ifade etti. Çiftçi, bu saldırılara karşı Kobanê halkı ile birlikte IŞİD çetelerine karşı durmanın gerektiğini vurguladı.

Okunan açıklamanın ardından yarım saatlik oturma eyleminde bulunulmasının ardından içlerinde Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve DBP İl Başkanı Serdar Atalay'ın da yer aldığı yüzlerce yurttaş, IŞİD çetelerinin saldırılarını boşa çıkarmak ve Kobanê halkına destek vermek üzere araçlarla sınır hattına doğru yola çıktı.

19.09.2014