İnsan Hakları Derneği’nin 34. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Ümit Dede'nin açıklaması:

Türkiye’de insan hakları ve demokrasi mücadelesinin öncülerinden olan İnsan Hakları Derneği’nin 34. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

17 Temmuz 1986 tarihinde sıkıyönetim koşulları altında kurulan İHD, bugün de demokrasi ve insan hakları mücadelesini en zor koşullarda sürdürmeye devam etmektedir. Kurulduğu andan bu yana iktidarların hedefinde olan; ölüm ve tutuklanma gibi her türlü tehditle karşı karşıya kalan hak savunucuları, bugün de aynı tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır.

Türkiye’de her gün, inşa edilen otoriter ve baskıcı rejimle yeni ve daha ağır hak ve hukuk ihlalleri gündeme gelmektedir. Bu nedenle, İHD ve tüm diğer hak savunucularının bu topraklardaki sorumluluğu artarak devam etmektedir. İHD’nin her durumda yılmadan mücadeleyi sürdüreceğine; demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış taleplerini dile getirmeye devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Tüm halkların, kimliklerin, kültürlerin ve inançların özgür olduğu demokratik bir cumhuriyeti hep birlikte inşa etmek için İHD ile her koşulda omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ümit Dede
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı