İktidar vicdansız tutumundan vazgeçmeli, Grup Yorum’un taleplerini yerine getirmeli!

Ne yazık ki, ölüm orucunu sürdüren Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in yaşamını yitirdiğini az evvel büyük bir üzüntüyle öğrendik. Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Ailesi başta olmak üzere tüm yakınlarına, arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Bir müzik grubunun, Grup Yorum’un şarkılarını ve türkülerini özgürce söyleyebilmesi talebiyle bedenini ölüm orucuna yatıran bir sanatçının hayatını yitirmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.

İktidarın bu konudaki umursamaz ve insan hayatını önemsemez tutumunu ibretle izliyoruz. Üstelik, iktidar açlık grevi sürecinde Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in hayatlarını daha da çekilmez hale getirmek için her türlü baskıcı yöntemi uyguladı.

İktidarın vicdansız, hukuk dışı, ayrımcı politikalarına karşı gencecik insanlar en meşru hak talepleri için bedenini açlığa yatırıyor. Bu kaybın vebali iktidarın boynunadır. 

Korona Virüs salgınına karşı yaşamı korumak için tüm toplum seferber olmuşken, insanların açlık grevinde hayatlarını kaybetmeleri insanlık adına bir utançtır.

Şu anda aynı taleplerle ölüm orucunu sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ve farklı gerekçelerle açlık grevinde olan Mustafa Koçak’ın da hayatlarını yitirmemeleri için iktidar acilen adım atmalı, duyarlı bütün çevreler de derhal harekete geçmelidir.

Pervin Buldan - Mithat Sancar
Eş Genel Başkanlar
3 Nisan 2020