Heyetimiz Emine Şenyaşarı ziyaret etti: Sandığa bu katliamı düşünerek gidin

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, kayyım gaspıyla görevinden alınan Mardin Belediye Eşbaşkanımız Ahmet Türk, Urfa milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımız, adalet nöbetindeki Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Heyetimiz Şenyaşar ailesi ile iftarını açacak. Adalet nöbetini ziyaret eden Buldan ve Türk yapılan hukuksuzluğa ve katliama dikkat çekerek adaletin mutlaka yerini bulacağına işaret etti.

Ahmet Türk, yaptığı konuşmada Şenyaşar ailesine yönelik iktidar gücüyle gerçekleştirilen katliamı hiç kimsenin görmezden gelemeyeceğinin altını çizdi ve “Onurlu her insan bu zulme karşı tepkisini göstermelidir. Önümüzde bir seçim var, önümüze sandık gelecek. Bu yapılanların hesabını soramazsak bizlere yazıklar olsun” dedi.

Daha sonra konuşan Buldan ise şunları söyledi: 

Şenyaşar ailesinin yaşadığı acıyı yüreğimizde hissediyoruz

Emine Annenin bugün yanında olmaktan büyük bir onur duyuyorum. İftarımızı bugün Emine Anne ile beraber açacağız. Değerli annemizin uzun süredir başlattığı adalet nöbetinde her birimiz onun yanındayız, onunla beraberiz. Yaşadığı acıyı yakından hissediyoruz, yüreğimizde taşıyoruz. Emine Anne eşini ve iki oğlunu bu katliamda ne yazık ki kaybetti.

Gidenler geri gelmeyecek ama suçlular cezasını çektiğinde teselli bulacağız

Katliamı yapanların, faillerin belli olduğu ancak ne yazık ki hukukun işletilmediği bu dönemde Emine Annenin adalet çağrısı, çığlığı ne yazık ki yerini bulmadı. Ailenin tek bir talebi var; suçlular yargılansın, cezasını bulsun. Gidenlerin geri gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz, katledilen canlarımızın geri gelmeyeceğini biliyoruz ama failler yargılandığı ve cezalandırıldığı zaman teselli bulabiliriz. Bu devranın döneceğine yürekten inanıyoruz. Bu devran elbette dönecek. AKP hükümeti artık son demlerini yaşıyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde büyük bir kayıp yaşayacaklar. İşte biz o zaman adaletin geleceğine inanacağız. 

Vicdanlı insanlara sesleniyorum: Emine Şenyaşar’ın çığlığını göz önünde bulundurarak sandığa gidin

Bu şehirde yaşayan bütün herkese, Urfa’nın vicdanlı insanlarına sesleniyoruz. Emine Şenyaşar’ın adalet çığlığını gözeterek oylarınızı kullanın. Karşımıza Adalet Bakanını aday olarak çıkarmış olabilirler. Urfa halkı Adalet Bakanını da tanıyor, Şenyaşar ailesini de tanıyor. Oyların vicdan ve gelecek göz önünde bulundurularak verilmesini temenni ediyorum. Emine Annenin acısını bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Adaletin AKP hükümeti gittikten sonra mutlaka ama mutlaka sağlanacağına yürekten inanıyorum. Urfa halkını da bu anlamda duyarlı olmaya çağırıyorum. 

12 Nisan 2023