Heyetimiz Antepteydi

Partimize dönük siyasi soykırım operasyonları kapsamında 14 Temmuz’da İl Eşbaşkanımız ile yöneticilerimizin gözaltına alınıp tutuklandığı Antep İl Örgütümüz, milletvekillerimizden oluşan bir heyet tarafından ziyaret edildi. Heyette, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Alican Önlü, Tülay Hatimoğulları, milletvekillerimiz Fatma Kurtulan, Remziye Tosun, Mahmut Toğrul, İmam Taşçıer, bileşen partilerimiz ile sendika ve STK’ların temsilcileri yer aldı. 

İl ve ilçe yöneticilerimizin de katıldığı açıklamada konuşan Mahmut Toğrul, “Partimizi Antep’te işlevsiz bırakmak, partimizin siyasi faaliyetlerini kriminalize etmeye yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün, Kobanê’de görkemli bir mücadele sonucu, kadın mücadelesi öncülüğünde gelişen devrimde yaşayan çocuklara oyuncak götüren 33 düş yolcusunun Suruç’ta katledildiği gündür. Bu katliama yol verenleri, yapanları, sebep olanları nefretle kınıyoruz ve bunların birgün mutlaka hesap vereceğini biliyoruz. Düş yolcularının önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Geleceğimizi karartmak istediler. Düş yolcularının hülyalarının takipçisi olacağız. DAİŞ çetelerine karşı mücadeleyle inşa edilen Rojava Devrimini de buradan selamlıyoruz” diye konuştu.  

20 Temmuz OHAL darbesine de işaret eden Toğrul “Binlerce insanı işinden aşından ettiler, hukuku, basını yok ettiller, yoksullara savaşın ceremesini çektirdiler” diyerek 20 Temmuz’dan beri AKP ve MHP’nin muhalifleri yargı sopasıyla yıldırmaya çalıştığını söyledi. Toğrul, HDP’ye yönelik kapsamlı bir organizasyonun yürütüldüğünün de altını çizdi. 

Burada konuşan Tülay Hatimoğulları da, HDP’ye yönelik saldırılara işaret ederek, “HDP bir binadan ibaret değildir, HDP halktır. 6 milyon insanın oyunu almış, 82 milyon insana hitap eden ve oylarına talip olan bir partidir. İşte bu sebeple HDP’yi bitirmeyi hedefleyenler bilmelidir ki, HDP bu tarz operasyonlarla bitmez” diye konuştu. 

20 Temmuz 2020