Heyetimiz 579 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Parti Sözcümüz Ebru Günay, Meclis Başkanvekilimiz Nimettulah Erdoğmuş, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, milletvekillerimiz Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, parti yöneticilerimiz ve Barış Anneleri, 9 Mart 2021'de Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetine başlayan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi"ni çevreleyen demir bariyerlerin önünde oturma eylemini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden heyetimiz adına konuşan Günay, polislerin nöbet alanını bariyerlerle ablukaya almış olmasına tepki gösterdi. Günay, "Adalet polisler tarafından ablukaya alınmıştır. Aile yaklaşık 600 gündür nöbette ama hala ablukaya alınıyorlar. Bu, iktidarın adalete yaklaşımı. Adalet bugün polislerin barikatlarının ardında saklanıyor. Dosyada her şey var ama gizleniyor. AKP mafya ile iş tutuyor. Hiçbir cinayet karanlıkta kalmaz. Devlet karartmak ister. Katliamın baş faili şu an Meclis'te AKP saflarında oturuyor. Adalet çürüdü. Polisler aileyi gözaltına alacağına vekilden, katillerden hesap sorsun. AKP çeteleştiği için üstünü örtmek istiyor. Suç İşleri Bakanının katliamların önünü nasıl açtığını biliyoruz. Ancak şunu iyi bilsinler; aileye destek vermeye devam edeceğiz, adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Bu adalet hepimize lazım. Aileyi hiç yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız" şeklinde konuştu. Heyetimiz bir süre Şenyaşar ailesiyle birlikte adalet nöbeti tuttu.

8 Ekim 2022