Helin Bölek’i anma, açlık grevi direnişçilerine sahip çıkma çağrımız

Örgütlenme Komisyonumuz il, ilçe örgütlerine gönderdiği genelge ile Helin Bölek’i anma çağrısı yaptı.

Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcülerimiz Özlem Gündüz ve Alican Önlü imzası ile gönderilen genelgede açlık grevi direnişinde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in anılması için il örgütlerimizin saat 20:00’de mum yakması ve Grup Yorum şarkıları çalması çağrısı yapıldı. Genelgede şu görüşlere yer verildi:

“Ölüm orucunun 288’inci gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i saygı ve minnetle anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere Grup Yorum üyelerine, direnen bütün kadınlara ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Halklarımızın, bütün il ve ilçe örgütlerimizin, PM ve MYK üyelerimiz ile Parti üyelerimizin, akşam saat 20:00’da yaptığımız kayyım protesto eylemlerinde üç gün boyunca Helin Bölek’i anmak için balkon ve pencerelerinde mum yakmaları ve Grup Yorum şarkıları çalmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz.”

Genelgede aynı gerekçelerle açlık grevi direnişini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile farklı gerekçelerle açlık grevinde olan Mustafa Koçak’ın seslerinin duyulması ve hayatlarını kaybetmeden taleplerinin karşılanmasına destek verilmesi de istendi.

3 Nisan 2020