HPD Mardin Milletvekili Erol Dora, yaşadıkları Şengali IŞİD çeteleri yüzünden terk etmek zorunda kalıp Mazıdağı ilçesine yerleştirilen Êzidî yurttaşları ziyaret etti. Dora ve beraberindekiler, ilk önce DBP Mazıdağı İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Ardından Mazıdağı Belediyesi hizmet binasına geçen Dora ve beraberindekiler Belediye Eş Başkanı Ali Özkan'dan Êzidî yurttaşlar hakkında bilgi alındı.

Görüşmenin ardından Dora, Eş Başkan Ali Özkan ve onlara eşlik eden gurup ile birlikte Êzidî yurttaşları kaldıkları yerleşim yerlerini ziyaret etti. Êzidî yurttaşların sorunlarını dinleyen Dora, yurtlarını terk etmek zorunda kalan vatandaşların topraklarına ve anavatanlarına dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini belirtti. Dora, "IŞİD saldırıları sonucu Êzidî yurttaşlarımız yerlerinden, yurtlarında göç etmek zorunda bırakıldılar. Bizler de bu yaşanan insanlık dışı terörü lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın anavatanlarına, topraklarına dönmeleri için her türlü çaba ve gayret içerisinde olacaz. Êzidî kardeşlerimize yardım eli uzatılmalıdır. Bizler de her zaman Êzidi kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

19.09.2014