Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan ve parası kendilerinden kesilmesine rağmen yemekhanede hijyenik koşullarda yemek çıkmamasını, sigortalarının ve maaşlarının eksik yapmasını protesto etmek amacıyla Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi dönüşünün bulunduğu noktada TEM otoyolunu trafiğe kapatarak eyleme başlayan bin 500'e yakın inşaat işçisinin eylemi devam ediyor. İşçiler yol kapatma eylemini sonlandırmalarının ardından şantiyeye geçerek eylemlerine şantiye de devam ediyor.

İşçiler iş bırakma eylemlerine şantiye içerisinde devam ederken yaptıkları toplantı sonucunda aralarında seçtikleri 4 temsilci şantiye yetkilileri ile görüşmelerinin ardından açıklama yapacak.

Öte yandan işçilere destek sunmak amacıyla HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan ve HDP PM üyesi Hüda Kaya'da şantiyeyi ziyaret etti. Burada işçilere seslenen HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Bu şantiyede Kürtler Türkler Aleviler hep birlikte çalışmakta. Bu sebepten dolayı birlik olma zamanıdır. Size bir kaşık sağlıklı yemeği fazla gören işverenler ne emeğinizin hakkını verebilir. Ne de iş güvenliğiniz için önlem alabilir. Bu sebepten dolayı örgütlü olmalı hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

İşçiler eylemlerini talepleri karşılanıncaya kadar sürdüreceklerini belirttiler.

08.09.2014